Варення з аличі - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
19 серпня 2015 р. 165




З кислої аличі виходить дуже духмяне варення.

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 1 літр варення:


Інгредієнти

  • Ягоди аличі — 1 кг
  • Цукор — 750 г
  • Вода для сиропу — 250 г
  • Ванілін — 0,5 ч. л.
  • Гвоздика — 2-3 шт.

  • Процес приготування

    Ягоди можна використовувати з кісточками. Для того, щоб вони не зварилися і зберегли форму, плоди необхідно пробланшировать в киплячій воді кілька хвилин, і відразу опустити в холодну воду. З води, в якій бланшировали ягоди, залишаємо 250 мл води для сиропу, інша вода нам не знадобиться.

    З води і цукру зварити сироп. Цукор залити водою, довести до кипіння і кип'ятити 3 хвилини. Сиропом залити підготовлені ягоди, і залишити настоюватися до охолодження сиропу, потім сироп злити і ще раз довести до кипіння, повторити таку ж процедуру 3 рази.




    Варення помістити на вогонь, додати ваніль, гвоздику, довести до кипіння, прокип'ятити на малому вогні 20 хвилин. Розлити по стерильним банкам.



    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок