Торт «Ягідний бум» - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти

21 жовтня 2016 р. 4242




Цей торт підійде для тих, хто любить легкі не надто солодкі торти. Легка кислинка і смак ягід протягом усього торта чудово поєднуються з сирно-вершковим кремом, яким покритий торт і прошарком з солоною карамелі.

Ягоди брати не обов'язково в такому складі, як вказано в рецепті, можна використовувати лише один вид ягід, або кілька, дотримуйтесь тільки вагову пропорцію.

Із зазначених інгредієнтів вийшов торт на 2,5 кг, O форми 24 див. Такого торта вистачить щоб нагодувати 11-15 чоловік.


Для бісквіта

  • Яйця — 9 шт
  • Цукор — 230 г (18 ст. л.)
  • Борошно — 315 г (18 ст. л. з гіркою)
  • Для начинки

  • Ожина — 75 г
  • Смородина — 75 г
  • Малина — 75 г
  • Вода — 200 г
  • Цукор — 150 г
  • Солона карамель — 1/2 порції
  • Смажений арахіс — 60 г
  • Сирно-вершковий крем — 1/3 порції

  • Процес приготування

    Для вирівнювання торта і для прошарку одного проміжку між бісквітами використовувався сирно-вершковий крем. Всього крему знадобилося 1 1/5 порції.

    Готуємо бісквіти

    Борошно просіяти один раз.

    Яйця розділити на білки і жовтки.

    Білки збити в міцну піну, тільки тоді додавати 1/2 частина цукру по ложці і продовжувати збивати. Щоб білки добре взбивались, їх можна трохи підсолити.




    Жовтки збити з рештою 1/2 частиною цукру до його розчинення. Цукор в жовтки додавати по 1 ложці. Маса посвітлішає і стане тягучою.

    Далі потрібно з'єднати інгредієнти в три прийоми. Третю частину борошна просіяти другий раз прямо в жовтки, акуратно перемішати, додати 1/3 частина білків і дуже легко змішувати в одну сторону до однорідності.




    Такі дії повторити ще 2 рази.




    Дно рознімної форми застелити пергаментом, краю нічим не змащувати.

    Форму заповнити тістом на 2/3. Помістити бісквітне тісто в розігріту до 180 °C духовку і випікати 40 хвилин.




    За 5 хвилин до закінчення часу, злегка прочиніть дверцята духовки і перевірте готовність на суху зубочистку. Не відкривайте дверцята повністю!

    Готовий бісквіт залишити охолонути з закритими дверима духовки, тільки потім дістати.




    Ножем пройтися по краях бісквіта, зняти форму, відокремити бісквіт від пергаменту.

    Повністю охолоджений бісквіт потрібно помістити на 5-10 годин в холодильник, попередньо обернувши харчовою плівкою. Не поміщайте теплий бісквіт в холодильник, інакше через утворився конденсату, бісквіт промокне.




    Як швидко і зручно запекти тісто на багато бісквітів?

    Чесно зізнаюся, коли тесту виходило на 2 форми, а процес випікання бісквітів розтягувати на цілий день часу не було і в духовку одночасно вони не поміщаються, я випікала один за іншим. І виходили гарні бісквіти, якщо правильно приготоване тісто і дотримані правила випікання. Відразу розлила тісто по формах, одну відставила вбік, і вона чекала свого часу, а це 40 хвилин випікання 30-40 хвилин на охолодження першого бісквіта в духовці.

    Приготування ягідної начинка для торта

    Ягоди з'єднати, додати цукор і воду, після закипання варити 15 хвилин на середньому вогні. Потім ягоди відкинути на друшляк, тим самим відокремивши сироп від м'якоті.




    М'якоть пюрировать з допомогою блендера і пропустити через сито, щоб більша частина кісточок пішла.




    Начинка і сироп готові.






    Приготування карамелі для прошарку торта

    Про те, як готувати домашню солону карамель, ми вже писали раніше. Єдина порада, готувати карамель краще повною порцією, хоча знадобиться всього її половина. Для прошарку торта, нам потрібна м'яка карамель кімнатної температури, так що заздалегідь дістаньте її з холодильника.

    Приготування сирно-вершкового сиру для прошарку і покриття торта

    Для ягідного бісквітного торта краще всього підійде сирно-вершковий крем, його потрібно зробити злегка солодким, основну солодкість дадуть бісквіти і начинки, а несолодкий крем тільки пом'якшить смак. Крем приготувати згідно з рецептом, помістити в кондитерський мішок і охолодити. З охолодженим кремом краще всього працювати.

    Збірка бісквітного торта

    Кожен бісквіт розрізати на дві частини. У домашніх умовах це зручно зробити так: трохи підрізати гострим ножем по краю, а потім ниткою, як ніби ви торт в місці розрізу зав'язуєте на вузол.




    Вийде 4 коржа і 3 проміжку для прошарку.




    На дно підкладки або страви, де буде размешаться торт, необхідно трохи відсадити крему, зверху покласти бісквіт, приклеївши його таким чином, щоб не ковзав.




    найщільніший бісквіт, який вийшов, помістити на дно і просочити сиропом. Просочувати сиропом потрібно щедро, але так, щоб під вагою верхніх тістечок з кремом нижній не просів.

    Розподілити ягідну начинку.

    Наступні 2 бісквіта просочувати з обох сторін.

    Накрити ягідний шар другим бісквітом, просочити його, перевернути, знову просочити сиропом.

    Викласти шар не менше ніж 1 см кисломолочного сиру, накрити третім просоченим бісквітом.




    На наступному шарі зробити коло з сирного крему, а всередину розподілити солону карамель кімнатної температури і посипати подрібненим арахісом.




    Останній просочити бісквіт тільки з нижньої сторони.

    Покриття і вирівнювання торта кремом

    Щоб бездоганно вирівняти торт, знадобляться спеціальні інструменти, такі як кондитерський шпатель або шкребок, лопатка, і, в ідеалі, обертова підставка для торта. Але якщо ви готуєте свій торт не на виставку, а готуєте його для домашніх, то можна обійтися за допомогою звичайного ножа та ложки.

    Крем наносити по колу бортів торта, і вирівнювати шпателем або ножем, обертаючи торт по колу.




    Нанести крем на верх і вирівнювальними рухами прибрати залишки.




    Чим рівніше у вас вийдуть бісквіти при випічці і збірці, тим менше крему ви використовуєте на вирівнювання. Тому криві верхівки зрізайте і уважно дивіться як збирати торт.

    Під час вирівнювання торта, періодично охолоджувати торт, так виходить швидше і акуратніше вирівняти.

    Готовий торт прикрасити декором з фруктів, пряників, меренги або полити глазур'ю.




    Навіть з розрізу видно, наскільки цей смачний торт.




    Такий декор для торта на народження або хрестини дитини можна приготувати в домашніх умовах:

    Рецепт приготування медових пряників в домашніх умовах.

    Як приготувати різнобарвну глазур для пряників.

    Приготувати різнокольорові меренги.

    Майстер клас по розпису пряника "Ангел" можна побачити тут.

    Читайте також секрети приготування ідеального бісквіта і як збити білки в міцну піну.


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок