Баклажани з картоплею і фаршем - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Закуски
М'ясо
Овочі

«Зі Смаком» знає, як часом складно знайти стоїть незвичайний рецепт. Та такий, щоб вийшло смачно і красиво, а ще бажано багато і недорого. Шукаєте? Є таке блюдо! Менше години нехитрих рухів — будете милуватися (і пробувати) баклажанові квіти з фаршем, розпустилися на картопляному полі.


Приготування гранично просте і зрозуміле. Черговість підготовчих кроків можна змінювати, дивіться, як вам зручніше. Баклажани і котлети можна підсмажити заздалегідь, а після вже зібрати і запекти остаточний варіант.

Хліб для крихт використовуйте пшеничний і не першої свіжості, цілком підійде вчорашній, ще краще позавчорашній. Перці беріть побільше, щоб потім при нарізці вийшли красиві широкі кільця. Жирність вершків не принципова, 15 % цілком вистачить.


Інгредієнти


Картоплю
1 кг

Приготування

  • 1Хлеб наріжте скибочками, поломайте, завантажити в чашу блендера і подрібніть в крихту. Цибулю і часник також подрібніть в блендері.
  • 2В глибокій мисці змішайте фарш з цибульно-часниковою пастою, яйцем, хлібними крихтами. Додати зіру, паприку, орегано, а також за смаком сіль і перець. Ретельно вимісіть фарш руками.
  • 3Разделите фарш на 9 частин, кожну скачайте в кулю, потім прbплюсніть і сформуйте котлети. Підрум'яньте котлети на сковороді з додаванням масла.
  • 4Картофель очистіть, наріжте кружечками завтовшки 3-5 мм і висипте в форму для запікання. Влийте вершки, посипте сіллю і перцем, зверху полийте невеликою кількістю соняшникової олії. Перемішайте і відправте запікати при 200 градусах хвилин на 20.
  • 5Баклажаны наріжте кружечками завтовшки 1 см, складіть в миску, посипте сіллю, залийте водою. Залиште на 15 хвилин, щоб вийшла гіркота, потім воду злийте. Підсмажте кружечки з обох сторін на сухій сковороді. Викладіть в тарілку.
  • 6Болгарские перець наріжте кільцями товщиною 1-1,5 див Форму з запеченою картоплею дістаньте з духовки. По поверхні картоплі викладіть кільця перцю (всього 9 по кількості котлет).
  • 7Внутри кожного кільця помістіть запашні кружечки баклажанів так, щоб вони нагадували пелюстки квітки. По центру кожного такого квітки розмістіть котлету.
  • 8В невеликій мисці приготуйте соус. Змішайте томатну пасту з невеликою кількістю соняшникової олії, щіпка червоного перцю і сіллю. Влийте воду, ретельно перемішайте. Залийте соусом вміст форми. Посипте тертим сиром. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.

  • Подавайте цю соковиту красу з салатом зі свіжих овочів і сметанним соусом з орегано в окремій піалі. Смачних вам експериментів! Не забувайте ділитися нашими рецептами з друзями!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок