Пиріг з капустою і м'ясом - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Випічка
Дитячі страви
М'ясо
Овочі

Пиріг з капустою і м'ясним фаршем за смаком нагадує голубці, але його приготування займає набагато менше часу. Цільні листя перекладаються з м'ясною начинкою — виходить дуже соковито і ніжно, на відміну від випічки з тертої капустою.


Заправляється таку страву сметаною або йогуртом. Для більш гострого смаку додайте заправку дрібно порубаний зубчик часнику. Овочевий бульйон, зазначений у рецепті, можете замінити кип'яченою водою або м'ясним відваром.


Інгредієнти


Капуста білокачанна
1 шт.

Приготування

  • 1Обдайте помідори окропом, зніміть з них шкірку, дрібно наріжте. Наріжте Кубиками цибулю, зелень селери. Часник пропустіть через прес.
  • 2Смешайте фарш з промитим рисом, додайте спеції, овочі, влийте 100 мл бульйону і посоліть. Добре перемішайте і відправте в холодильник на 20-30 хвилин.
  • 3В це час качан капусти розберіть на листя, відваріть їх у підсоленій воді до м'якості, зріжте тверді прожилки.
  • 4Разъемную форму застеліть спочатку фольгою, потім пекарської папером, сформуйте бортики.
  • 5Застелите форму, включаючи ботики, половиною листя, викладіть на них половину фаршу. Повторіть шари, останній повинен бути капустяний.
  • 6Каждый шар фаршу поливайте рештою бульйоном.
  • 7Накройте пиріг фольгою і відправте в духовку, розігріту до температури 190 градусів, на 50 хвилин.
  • 8Достаньте пиріг, посипте тертим сиром і печіть ще 10 хвилин. Після прикрасьте зеленню і подавайте гарячим.

  • Пиріг під час випічки виділяє капустяний і м'ясний сік — своєрідний соус. Його слід злити і поливати блюдо після подачі. Якщо ви любите заправляти голубці майонезом, пиріг з цим соусом вам також доведеться по душі, радимо приготувати домашній майонез. Соковита, апетитна випічка напевно вам сподобається — зберігайте рецепт і діліться з друзями!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок