Італійський картопляний пиріг - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Відео

Не дарма італійська кухня завоювала таку популярність у всьому світі. Сьогодні в кожному місті можна знайти італійський ресторанчик або піцерію. У багатьох ця колоритна країна асоціюється з ситної піцою на повітряній коржі або з пастою, рясно политої шикарним соусом.


Ми хочемо поділитися з вами рецептом ще одного обалденного італійського блюда, яке виразно стане вашим фаворитом. Картопляний пиріг з шинкою і сиром — справжня смакота! Вона приведе в захват вас і ваших рідних.


Інгредієнти


Картоплю
0,5 кг

Приготування

  • 1Вымойте картоплю і відваріть його в мундирі. Очистіть варену картоплю від шкірки і натріть його на тертці в глибоку миску.
  • 2Разбейте в картоплю яйце, додайте сіль, перець і ретельно все перемішайте.
  • 3Добавьте борошно і знову добре перемішайте. Розділіть отриману картопляну масу на 2 рівних частини.
  • 4Ветчину наріжте дрібним кубиком, а сир потріть на дрібній тертці.
  • 5Разогрейте сковороду з рослинним маслом. Зробіть з однієї частини картопляної маси корж відповідну дну сковороди.
  • 6Поместите корж на сковороду. Рівномірно розподілите половину нарізаної шинки по картоплі.
  • 7Присыпьте корж сиром, потім викладіть на сир залишилася шинку і розподіліть її по коржику.
  • 8Из залишився картоплі сформуйте коржик і накрийте нею картоплю з шинкою і сиром, акуратно притисніть, щоб у вас вийшов закритий пиріг.
  • 9Обжаривайте пиріг на повільному вогні протягом 8-10 хвилин. Коли низ пирога підрум'яниться, переверніть пиріг на іншу сторону і обсмажуйте ще протягом 10 хвилин.


  • Вітаємо, ситний картопляний пиріг готовий! Подавайте його теплим і разом з улюбленим соусом. Ніжне картопляне тісто і чудова начинка з шинки і тягучого сиру не залишать нікого байдужим. Приємного апетиту! Поділіться цим шикарним рецептом зі своїми друзями.

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок