Повітряні пурі - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти

Випічка
Закуски

Прісна корж зустрічається майже у всіх кухнях світу, але індійський варіант її приготування, безсумнівно, один з найбільш нарядних. Пурі (повітряна коржик) тістом і способом приготування нагадує чебурек, однак, вона абсолютно порожня всередині і більш округла.


Рецепт пурі простий, але і в ньому є кілька нюансів. Цей традиційний індійський хліб готується на батьківщині з борошна з висівками, але можна використовувати і звичайну муку, тільки потрібно тоненько розкачати тісто.

Від «Зі Смаком» ви дізнаєтеся, як готувати пурі і з чим їх їдять!


Інгредієнти


Пшеничне борошно
160 г

Приготування

  • 1Смешайте борошно з сіллю, влити теплу воду і замісити густе тісто.
  • 2Добавьте чайну ложку рослинної олії і знову добре перемішайте.
  • 3Заверните тісто в плівку і залиште на 40 хвилин при кімнатній температурі.
  • 4Разделите тісто на 6 рівних частин, після чого розкачайте кожну в тонкий коржик.
  • 5Жарьте коржі по одній з двох сторін до золотистого кольору. Після смаження залиште їх ненадовго на серветці, щоб вона ввібрала надлишок олії.

  • Подають індійську корж гарячою, як тільки з неї стече масло. Смажити пурі можна не тільки на рослинному, але і на топленому маслі, яке в Індії називають дхі. Оскільки тісто прісне, його смак можна урізноманітнити приправами за смаком або ж зробити коржики солодкими, окропивши тісто солодким сиропом. Збережіть наш рецепт і читайте наші публікації вприкуску з індійської випічкою!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок