Фахітос з куркою - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти

5 серпня 2015 р. 725




Фахита дуже просто і швидко готується. Оригінально це блюдо називається "фахита", але ми також можемо чути його як "фахитас". Назва вик. fajita походить від "faja", що означає маленька смуга, стрічка. Ця страва являє собою смажене на грилі, нарезаное смужками м'ясо з овочами, загорнуте в тортилью, мексиканську коржик, яка схожа на лаваш, який ми частіше зустрічаємо. Прийнято використовувати яловичину, але також є варіації даного страви зі свининою, морепродуктами і куркою. Заправляють фахиту гострим мексиканським соусом, з традиційних це гуакамоле, але також може бути сальса, чилі.

З вказаного кількості вийде 4 порції:




Інгредієнти

  • Куряче філе — 300 г
  • Цибулина велика — 1 шт.
  • Болгарський перець (різних кольорів) — 2 шт.
  • Маринад

  • Лаймовий сік — 2 ст. л.
  • Оливкова олія — 3 ст. л.
  • Часник — 1 з.
  • Сіль — 1/2 ч. л.
  • Кмин — 1 ч. л.
  • Спеції чилі — 1/2 ч. л.
  • Подрібнена свіжа кінза — 1/4 чашки
  • Додатково

  • Мексиканські коржі (тортильї) — 4 шт.
  • Гострий мексиканський соус — за смаком

  • Процес приготування

    Першим ділом потрібно замаринувати м'ясо. Необхідно підготовлене м'ясо порізати на невеликі смужки.




    Інгредієнти для маринаду




    Готуємо маринад для м'яса: часник і кинзу дрібно подрібнити, з лимона вичавити сік, додати оливкову олію, спеції, помістити в холодне місце маринуватися не менше 2-х годин.




    Перець і цибулю нарізати смужками.




    М'ясо в маринаді кладемо на розігріту сковороду. М'ясо смажити, поки не випарується вся рідина і воно злегка має дати коричневий колір, приблизно хвилин 10-15.




    Далі додати цибулю з перецем і обсмажити, постійно помішуючи, до готовності овочів.




    Приступаємо до збірки: соус наносимо на тортилью, додаємо начинку. Щоб пом'якшити смак гострого перцю фахитас подають зі сметаною.





    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок