Кабачки фаршировані овочами, рисом і грибами

Вечеря, Другі страви

Кабачки фаршировані овочами, рисом і грибами
Кабачок2,5 шт.Печериці200 г
Соняшникове масло рафіноване50 молЛук ріпчастий1 шт.
Перець солодкий червоний1 шт.Рис2 ст. л.
Сіль і перець по смаковіСир50 г

Опис рецепта - Кабачки фаршировані овочами, рисом і грибами:

Усе звикли до кабачків фаршированим м'ясом. Але спробуйте їх приготувати з отварным рисом, грибами й овочами: не розчаруєтеся. Блюдо легке, низькокалорійне, корисне й дієтичне. Готується швидко й просто, а виглядає симпатично. Дуже актуально в сезон кабачків.


Крок 1:



Кабачки фаршировані овочами, рисом і грибами - готування

Для готування фаршированих кабачків необхідно побрати: кабачки, червоний болгарський перець, рис, лук ріпчастий, печериці, твердий сир, соняшникове масло, сіль.


Крок 2:



Кабачки фаршировані овочами, рисом і грибами - готування
Кабачок2,5 шт.

Кабачки моєму, обрізаємо плодоніжку й хвостик, тобто із двох сторін.


Крок 3:



Кабачки фаршировані овочами, рисом і грибами - готування

Ложкою вичищаємо насіннячок. Виходять "човники".


Крок 4:



Кабачки фаршировані овочами, рисом і грибами - готування
Печериці200 г

Потім готовимо начинку. Печериці дрібно ріжемо.


Крок 5:



Кабачки фаршировані овочами, рисом і грибами - готування
Соняшникове масло рафіноване50 мол

На сковороду наливаємо соняшникове масло й кладемо печериці.


Крок 6:



Кабачки фаршировані овочами, рисом і грибами - готування
Лук ріпчастий1 шт.

Дрібно нарізаємо ріпчастий лук.


Крок 7:



Кабачки фаршировані овочами, рисом і грибами - готування

Додаємо до грибів. Гасимо гриби з луком на невеликому вогні.


Крок 8:



Кабачки фаршировані овочами, рисом і грибами - готування

Потім дрібно нарізаємо половину кабачка й додаємо до лука й грибам.


Крок 9:



Кабачки фаршировані овочами, рисом і грибами - готування
Перець солодкий червоний1 шт.

Червоний болгарський перець дрібно ріжемо й також кладемо в сковороду.


Крок 10:



Кабачки фаршировані овочами, рисом і грибами - готування

Гасимо городин майже до готовності.


Крок 11:



Кабачки фаршировані овочами, рисом і грибами - готування
Рис2 ст. л.

Рис відварюємо й кладемо до овочів.


Крок 12:



Кабачки фаршировані овочами, рисом і грибами - готування
Сіль і перець по смакові

Солимо й перчимо по смакові й перемішуємо. Фарш для кабачків готовий.


Крок 13:



Кабачки фаршировані овочами, рисом і грибами - готування

Кабачки заповнюємо фаршем і кладемо у форму для запікання. Є один нюанс. Якщо ви прагнете одержати дуже м'які кабачки, то їх потрібно небагато проварити, а потім уже фарширувати. Ну а якщо вам подобаються злегка хрусткі, те цього робити не треба. У форму наливаємо небагато води й ставимо в розігріту до 180-190 градусів духовку на 40 хвилин. У процесі запікання вода буде випаровуватися. Її потрібно підливати. А якщо ні, то кабачки можуть підгоріти.


Крок 14:



Кабачки фаршировані овочами, рисом і грибами - готування
Сир50 г

Через 40 хвилин кабачки дістаємо з духовки й посипаємо тертим сиром. Ставимо ще на 5 хвилин у духовку.


Крок 15:



Кабачки фаршировані овочами, рисом і грибами - готування

Кабачки із грибами, овочами й рисом готові. Подаємо гарячими. Можна подати як гарнір до риби або м'яса. Але це цілком самостійне блюдо. Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок