Печиво савоярді - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Випічка
Десерти
Дитячі страви

Савоярді (в перекладі з італійського «дамські пальчики») — ніжне бісквітне печиво довгастої форми. Воно легко вбирає вологу і рідина, стаючи дуже м'яким. Тому його часто використовують для приготування різних десертів. Винахід савоярді приписують дворі герцогів Савойських, коли в кінці XV століття подібне печиво спекли на честь візиту французького короля. А через деякий час бісквітне ласощі отримало статус офіційно визнаного печива Савойї.


Савоярді — невід'ємний компонент популярного італійського десерту з кремом з маскарпоне — тірамісу . Немає нічого складного в приготуванні домашнього печива: виходить набагато економніше і навіть смачніше. Щоб рівномірно розподілити рідке тісто на пергаменті, доведеться трохи постаратися, але трохи практики — ваше савоярді буде не гірше, ніж у європейських кондитерів!


Інгредієнти


Яєчні білки
3 шт.

Приготування

  • 1При допомогою міксера збийте білки до м'яких піків. Додайте 30 г цукру і продовжуйте збивати до розчинення кристалів. Маса повинна вийти гладкою і блискучою.
  • 2Оставшийся цукор збийте з жовтками до пишноти.
  • 3Аккуратно за допомогою лопатки введете білки в жовткову суміш. Перемішайте. Додайте борошно.
  • 4Переложите тісто в кондитерський мішок і отсадите довгасті смужки довжиною 10-12 см на деко, застелене пергаментом. Посипте половиною від кількості цукрової пудри через сито. Залиште на 10-15 хвилин. Знову посипте пудрою.
  • 5Выпекайте 10-12 хв. при температурі 190-200 градусів.

  • Хрустке ласощі готово! На виході виходить приблизно 36 штук. Тепер ви зможете пригощати друзів італійськими десертами частіше. Швидше діліться рецептом!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок