«Хмиз» на кефірі - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Вегетаріанські
Випічка

Печиво «Хмиз» знайоме нам з дитинства. На жаль, мало хто з сучасних малюків пробував його. З-за сьогоднішньої різноманітності про нього зовсім забули. А даремно, адже це дуже смачне ласощі, нескладне в приготуванні, а інгредієнти для нього дуже прості та доступні.


Рецепт «Хмизу» жителі півдня Росії запозичили у греків ще в XVIII столітті. Пізніше хрусткі і ніжні вироби стали готувати по всій території України, тут їх називали вергунами. Це блюдо швидко стало улюбленим ласощами!

Основним інгредієнтом «Хмизу» є молоко або сметана. Ми вирішили запропонувати вам приготувати цю смакоту на кефірі. Спробуйте, печиво виходить дуже хрустким!


Інгредієнти


Кефір
1,5 скл.

Приготування

  • 1Взбейте яйце з цукром, ванільним цукром, сіллю. Влийте кефір, олію, додайте соду. Все змішайте. Просійте борошно в тісто, постійно перемішуючи. Замісіть м'яке тісто.
  • 2Накройте миску з тістом рушником і залиште на 25-30 хвилин в теплому місці.
  • 3Затем присипте стіл борошном. Розділіть тісто на 2 половини. Розкачайте одну частину в прямокутний пласт товщиною не менше 1 сантиметра. Зробіть те ж саме з другою частиною.
  • 4Нарежьте тісто невеликими прямокутниками. В середині кожного зробіть невелику проріз. Просуньте одну сторону прямокутника через отвір.
  • 5Налейте в сковороду олію шаром не менше 2,5 сантиметра. Розігрійте гарненько і обсмажте на ньому печиво з обох сторін.

  • Готове печиво варто посипати цукровою пудрою. До речі, з такого тіста можна готувати пиріжки з різною начинкою!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок