Шарлотка з заварним кремом - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Випічка
Десерти
Дитячі страви

Які пироги ви найчастіше готуєте в осінньо-зимовий період? Більшість хазяєчок воліє радувати близьких смачною шарлотки. Це блюдо не забирає багато часу, а за смаком нічим не поступається ароматної випічки з кав'ярні. Ми хочемо запропонувати вам рецепт польської шарлотки, вона перевершить всі ваші очікування!


Цей шикарний десерт готується з пісочного тіста, яблук і дивовижно ніжного заварного крему. Якщо чесно, таким пирогом не хочеться ділитися, він настільки смачний, що відірватися просто неможливо. Готуйте і насолоджуйтеся!


Інгредієнти


Пшеничне борошно
230 г

Приготування

  • 1Смешайте борошно з розпушувачем і нарізаним дрібними кубиками охолодженим маслом, ретельно перетріть всі інгредієнти в крихту з допомогою виделки. Постарайтеся зробити це якнайшвидше, поки масло не розтопилося.
  • 2Добавьте цукор, 1 ст. л. сметани, 1 яйце і гарненько все перемішайте. Сформуйте з тіста ком і розділіть його на 2 частини, одна з них повинна бути трохи більше іншої.
  • 3Оберните частини тесту харчовою плівкою, велику помістіть в холодильник, а ту, що менше, — в морозилку на 1 годину.
  • 4Достаньте більшу частину тіста, присипте її борошном і розкачайте тісто круглим шаром за розміром форми для випічки. Акуратно викладіть тісто у форму, застелене пергаментним папером.
  • 5С допомогою виделки зробіть невеликі проколи в тесті і відправте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
  • 6Чтобы приготувати заварний крем, змішайте 2 яйця 100 г цукру. Влийте 50-100 мл молока, додайте крохмаль і збивайте суміш до однорідності.
  • 7Оставшееся молоко налити в сотейник і нагрійте, не доводячи до кипіння. Постійно помішуючи, влийте його в приготовлену раніше суміш. Потім перелийте суміш в сотейник і, постійно помішуючи, варіть крем до загустіння.
  • 8Испекшуюся основу присипте панірувальними сухарями, зверху викладіть очищені, нарізані невеликими кубиками яблука.
  • 9Поверх яблук рівномірно розподіліть шар заварного крему.
  • 10Достаньте частина тесту з морозилки, натріть його на крупній тертці і присипте майбутній пиріг. Рекомендуємо натирати тісто відразу на заварний крем, щоб воно не встиг розтанути.
  • 11Отправьте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин.
  • 12Перед подачею присипте поверхню пирога цукровою пудрою.

  • Вітаємо, чудова шарлотка з заварним кремом готова! Наріжте пиріг порційними шматочками і подавайте до столу разом з чашкою ароматного чаю. Поділіться цим чудовим рецептом зі своїми друзями!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок