Кальцоне - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Відео
Випічка
М'ясо

Піца — настільки буденна страва в Італії, що його готують на кожному кроці: і у вишуканому ресторані, і у звичайної забігайлівці. І ще питання, де насправді смачніше. Іноді здається, що це єдине іноземне блюдо, яке встигло вкоренитися практично в кожній країні світу. Але якщо ви вважаєте, що змогли скуштувати практично всі види та варіації, поспішаємо вас порадувати — є ще один рецепт!


Кальцоне — закрита піца. Що цікаво, в перекладі з італійського calzone — підштаники. Достеменно невідомо, у кого саме шикарний закритий пиріг асоціювався з цим предметом одягу. Історія свідчить, що піццайоло вирішили здивувати гостей одного ресторану і закрили звичайну піцу ще одним шаром тесту. До речі, це блюдо стало ще популярнішим традиційного.


Інгредієнти


Пшеничне борошно
500 г

Приготування

  • 1В глибокій ємності змішайте половину цукру з 250 мл води. Додайте в суміш дріжджі і 1 ст. л. оливкової олії. Додайте 1 ч. л. солі і борошно. Замісіть тісто з інгредієнтів. Накрийте миску з тестом плівкою. Відставте в сторону на 60 хвилин.
  • 2Вскипятите воду і залийте окропом помідори. Відставте в сторону.
  • 3Возьмите тісто. Додайте до нього оливкову олію. Вимісіть тісто і відставте в бік ще на годину.
  • 4Очистите помідори від шкірки. Розріжте їх на кілька частин і подрібніть в блендері з зубчиками часнику.
  • 5Вылейте суміш з блендера в суху сковорідку. Додайте воду, що залишилася. Додайте томатну пасту, 1 ч. л. солі і цукор, що залишився, орегано і 0,5 ч. л. італійських трав. Доведіть її до кипіння.
  • 6В окремій ємності змішайте два види фаршу з 1 ч. л. солі, сумішшю перців і 0,5 ч. л. італійських трав.
  • 7Разогрейте на сковороді олію (3 ст. л.). Наріжте цибулю кубиками. Пересипте його на сковороду. Злегка обсмажте, а після додайте на сковороду фарш. Обсмажуйте до готовності.
  • 8Возьмите деко. Переверніть його догори дном. Посипте поверхню борошном. Готове тісто розкачайте. Змастіть одну половину пласта томатним соусом. Зверху розподіліть фарш. Натріть моцарелу. Присипте фарш тертим сиром. Накрийте начинку другою половинкою тіста. Гарненько защипайте краю.
  • 9Взбейте жовток з 1 ст. л. рослинного масла. Змастіть сумішшю поверхню піци.
  • 10Выставьте температуру на 250 °С. Відправте піцу випікатися протягом 15 хвилин. Готово!


  • Отже, всі секрети розкриті. Сміливо приступайте до приготування. Варто відкусити один шматочок, і ви більше не повернетеся до звичайного піці у вигляді коржа з начинкою зверху. Фантазуйте і експериментуйте з інгредієнтами. Кальцоне можна готувати з куркою, сиром, зеленню, овочами. Почніть з рецепту вище, а після діліться з нами можливими варіаціями, а з друзями — приголомшливою ідеєю закритої піци.

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок