Вишневий штрудель з корицею - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти

Відео
Випічка

Вишневий штрудель — король випічки єврейської кухні. Так само, як і форшмак, його готують по-різному, і у кожної господині є свої фірмові секрети. Часто в тісто додають чайну заварку, а в начинку кладуть вишневе або сливове варення, іноді крохмаль.


Пропонуємо приготувати вишневий штрудель з класичним рецептом. Спробувавши такий, навряд чи ви захочете змінювати склад інгредієнтів: вийде хрустке і при цьому м'яке тісто, в міру солодка начинка, а в цілому апетитний десерт.


Інгредієнти


Цукор
225 г

Приготування

  • 1Яйца змішайте з цукром, потім влийте їх у просіяне борошно. Додайте м'який маргарин, сіль, олію, воду і ванілін.
  • 2Соду погасите оцтом і додайте в миску, замісіть м'яке тісто. Сформуйте з нього цеглинка і розділіть на 8 частин.
  • 3Оставшийся цукор змішайте з корицею і лимонною кислотою.
  • 4Раскатайте тісто, присипте його цукром з корицею, викладіть по одній восьмій частині вишень, горіхів і родзинок, залишивши по 2 см чистого тесту по краях.
  • 5Загните краю пласта, потім загорніть в тісто начинку. Викладіть штруделі на пергамент і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20-30 хвилин.
  • 6Еще гарячий штрудель наріжте порціями, дайте йому трохи охолонути і посипте цукровою пудрою.


  • Готовий Штрудель, а значить — настав час заварювати улюблений чай або кави. Гарна книга або душевна компанія будуть якраз до речі! Тому не забудьте запросити в гості подругу, приславши їй цієї рецепт.

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок