Желе з ківі - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Десерти

Що ви робите, коли вам потрібно приготувати желе? 95 % хазяєчок, не вагаючись, скажуть, що йдуть в супермаркет і купують пакетик желатину. А ви коли-небудь замислювалися про те, з чого роблять цей чудо-порошок? Виявляється, желатин добувають із шкіри, хрящів, кісток та інших відходів переробки туш тварин.


Оскільки желатин вважається їжею тваринного походження, його не можна їсти вегетаріанцям і використовувати тим, хто поститься. А ви знали, що його можна замінити агар-агаром і приготувати шикарне домашнє частування швидко і тільки з натуральних інгредієнтів? Ми з радістю поділимося рецептом шикарного желе з ківі. Таку вкуснотищу повинен спробувати кожен!


Інгредієнти


Ківі
2 шт.

Приготування

  • 1Очистите ківі від шкірки і пюрируйте його з водою з допомогою блендера.
  • 2Поместите пюре в сотейник, додайте цукор і агар-агар і, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Потім зніміть сотейник з вогню і помішуйте масу ще протягом пари хвилин.
  • 3Процедите пюре через марлю в глибоку ємність. Дайте рідини охолонути і відправте її в холодильник до застигання (приблизно на 2 години). Якщо хочете, щоб желе попадалася м'якоть ківі, можете не проціджувати масу з агар-агаром, а просто її остудити.

  • Вітаємо, смачне домашнє желе з ківі готово! Коли десерт застигне, наріжте його невеликими акуратними кубиками і подавайте солодкість до столу. Натуральне желе можна використовувати навіть для приготування легендарного торта «Бите скло». Якщо вам захотілося повторити цей нехитрий трюк, поділіться рецептом зі своїми друзями, їм теж сподобається!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок