Ферганський плов - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Крупи
М'ясо

Ферганський плов — одне з найвідоміших страв узбецької кухні. Улюблене узбекам блюдо подають на різноманітних святах і заходах, його готують завжди і скрізь, незалежно від приводу. Якщо вам захотілося урізноманітнити свій раціон чимось дійсно смачним — ферганський плов буде кращим рішенням!


Інгредієнти


Баранина
500 г

Приготування

  • 1Наливаем рослинне масло в казан і ставимо його на сильний вогонь. Розігріваємо олію протягом 6-8 хвилин до появи легкого димку.
  • 2Лук наріжте кільцями і обсмажте до золотистої скоринки. Під час обсмажування не забувайте його помішувати, щоб не підгорів. Це дуже важливо, так як пригорілий цибулю відразу зіпсує смак рису.
  • 3Теперь настав час додати м'ясо. Обсмажуйте його до легкої скоринки близько 15-20 хвилин. Перемішуйте м'ясо кожну хвилину. Через 10 хвилин смаження потрібно додати подрібнену моркву.
  • 4Налейте в казан окріп так, щоб вода покрила все м'ясо. Після того як залили окропом, додайте спеції і сіль (приблизно 1 столову ложку).
  • 5Вместе зі спеціями, можна додати подрібнений часник. Якщо хочете, то можете не чистити зубчики, а просто увіткнути їх у рис. Мені більше подобається перший варіант.
  • 6Зервак (рідка середовище, що утворюється в казані) готовий. Поставте казан на повільний вогонь на 15-30 хвилин, перевіряючи готовність м'яса. Тепер спробуйте зервак на смак. Не лякайтеся, що він пересолений! Так і повинно бути. Потім вся сіль піде в рис. Якщо утворилася суміш не пересолена — необхідно її досолити.
  • 7Включите сильний вогонь. Висипте в казан рис, який попередньо промили в 3-5 водах. Рівномірно розподіліть його по казану і вливайте туди окріп по ложці до тих пір, поки рівень води над рисом не буде становити 1-1,5 см
  • 8Рис потрібно варити до тих пір, поки з його поверхні не випарується вода. Він повинен бути готовий наполовину, якщо рис сирий, потрібно додати невелику кількість води і знову варити до тих пір, поки вона не випарується. Важливо, щоб рис не був готовий повністю, інакше в кінці вийде просто каша.
  • 9Наполовину готовий плов закрийте кришкою і поставте на повільний вогонь. Варіть рис протягом 10 хвилин, потім зняти казан з вогню і дайте плову настоятися 10-15 хвилин. Відкрийте кришку і перемішайте плов, піднімаючи з дна м'ясо.

  • Плов готовий, його треба їсти виключно ложкою! Тепер можна взяти улюблений напій і розслабитися, насолоджуючись чудовим блюдом. Приємного апетиту!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок