Шоколадні капкейки з карамельним кремом - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти

29 вересня 2016 р. 1541




За цим рецептом капкейки виходять вологими і важкими, цілком повноцінне кексовое тісто навіть без шапочок або начинок. Але сьогодні у нас рецепт шоколадних капкейків з легким карамельним сирним кремом та солоної карамеллю.

Тесту із зазначених інгредієнтів вистачить на 6 капкейків.

Солону карамель можна приготувати в домашніх умовах, у мене постійно є баночка такого добра в холодильнику, адже це відмінний топпінг і начинка для будь-якого десерту.


Інгредієнти

  • Борошно — 125 г
  • Какао — 1 ст. л. з гіркою
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Сода — 1 ч. л.
  • Ванільний цукор — 1 ст. л.
  • Цукор — 150 г
  • Яйце — 1 шт.
  • масло — 30 г
  • Рослинна олія — 30 г
  • Молоко — 140 г
  • Для карамельного крем-сиру

  • Сирний крем-сир — 150 г
  • Вершки 30% — 30 г
  • Цукрова пудра — 15 г
  • Солона карамель — 4 ч. л.

  • Процес приготування

    Вершкове масло залишити при кімнатній температурі.

    Борошно просіяти, додати до неї сіль, соду, какао, ванільний цукор. Сухі інгредієнти перемішати віночком.

    Яйце збивати з цукром 5 хвилин, маса повинна посвітліти і цукор розчиниться.

    В яєчно-цукрову суміш додати вершкове і рослинне масло, збити. Рослинну олію потрібно брати рафінована, без запаху, не важливо оливкова або соняшникова.

    Поступово до рідких інгредієнтів додати борошняну суміш і підливати молоко, все добре перемішати.

    Форми наповнити на 2/3, тісто вийде рідкуватим.




    Випікати при 170-180 градусах 25 хвилин. Під кінець випікання перевірити на суху зубочистку готовність. Дверцята намагайтеся сильно не відкривати при перевірці.




    Після закінчення часу дати капкейкам охолонути ще деякий час в духовці, через 10 хвилин можна відкрити дверцята і нехай повністю остигають перебуваючи всередині, якщо їх дістати відразу, вони осядуть.

    Для карамельного крему: охолоджені вершки збивати кілька хвилин до загущення, додати крем-сир і цукрову пудру, цукрову пудру контролюйте за смаком, я, наприклад, крем-чіз роблю злегка солодкий. Всі добре збити, додати 2 ч. л. солоної карамелі, перемішати.

    Капкейки прикрасити кремом за допомогою насадки і кондитерського мішка, із решти карамелі зробити краплі поверх крему. Солона карамель з холодильника буде густий, але її можна підігріти, щоб вона стала рідкою.




    Замість сирного сиру капкейки можна прикрасити кремом з більш поширених інгредієнтів, які завжди є вдома, це крем зі смаком морозива пломбір, він так і називається «крем пломбір».


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок