Хашлама на пиві - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


М'ясо
Овочі

Кавказька хашлама — це по суті тушковану з овочами м'ясо, в оригіналі баранина. Рецепт ситного страви і спосіб його подачі сильно відрізняється в залежності від країни і навіть окремого регіону. Наприклад, казахи-кочівники готували хашламу без води, укладаючи м'ясо, овочі та зелень товстими шарами. Іноді хашламу подають у вигляді супу.


Сьогодні ми розповімо, як приготувати смачну хашламу з яловичини з хлібним ароматом і м'яким м'ясом. Сподіваємося, такий варіант вам доведеться за смаком.


Інгредієнти


Яловичина
1,5 кг

Приготування

  • 1Мясо наріжте великими шматками, щедро посоліть і залиште на 30 хвилин. Більше солити страву не доведеться.
  • 2Картофель наріжте довгастими брусками, болгарський перець очистіть від насіння і крупно наріжте.
  • 3Очистите моркву і наріжте кільцями або півкільцями, якщо велика. Цибулю очистіть і розріжте на 4 частини, помідори наріжте кільцями.
  • 4Теперь слід викласти підготовлені інгредієнти в каструлю з товстим дном або в казан в такій послідовності: м'ясо, цибулю, моркву, картоплю, перець і помідори. Додайте лавровий лист і горошини перцю.
  • 5Влейте пиво і посипте хашламу крупно посіченою зеленню. Тушкуйте страву під закритою кришкою на повільному вогні протягом 3-3,5 годин.

  • У приготуванні хашлама на пиві можна використовувати не тільки вирізку, але і м'ясо на кістці, наприклад реберця. Якщо у вас є помічниця-мультиварка, викладіть всі інгредієнти в миску і поставте на режим «Гасіння», встановивши таймер на 4 години. Обов'язково поділіться рецептом відмінною хашлама з друзями!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок