Холодець Яйця Фаберже

Другі страви

Холодець Яйця Фаберже
Кукурудза консервированая2 ст. л.Зелений горошок2 ст. л.
Перець солодкий червоний0,5 шт.Шинка120 г
Курячий бульйон400 молЖелатин швидкорозчинний2 ст. л.
Яйце індички8 шт.Петрушка4 стьоб

Опис рецепта - Холодець Яйця Фаберже:

Така яскрава й строката закуска прикрасить будь-який стіл Холодець "Яйця Фаберже" приготувати зовсім не складно, особливо якщо додержуватися вивіреним пропорцій інгредієнтів і покроковим світлинам. Курячий бульйон необхідно приготувати заздалегідь, також попередньо можна заготовити і яєчну шкарлупу, завдяки якій холодець і буде ухвалювати таку форму. Приміром, готовите блюдо з використанням сирих яєць, акуратне яйце в миску через отвір випустили, шкарлупу вимили й відклали, і так згодом можна зібрати потрібна кількість "формочек" для цього блюда. Я раджу використовувати шкарлупу индюшиных яєць, адже вона міцніше, твердіше й крупніше шкарлупи курячих яєць, але цей момент не принциповий, тому можна змело використовувати для готування святкового холодцю шкарлупу курячих яєць, а от перепелині не підійдуть однозначно:). Після того, як заливні яйця будуть відправлені в холодильник для повного застывания, не поспішаєте їх чистити через короткий час- бульйон повинен добре застигти, щоб на святковому столі яйця не "поплили", а впевнено тримали форму, тому кращий варіант- це залишити яйця на ніч у холодильнику. Ну а після очищаємо їх від шкарлупи й установлюємо вертикально на блюдо, прикрашаємо зеленню, подаємо до стола й насолоджуємося видом, смаком і захопленими відгуками гостей:)


Крок 1:



Холодець Яйця Фаберже - готування

Для готування оригінального заливного нам знадобляться наступні інгредієнти: курячі або краще индюшиные яйця, червоний солодкий перець, шинка, консервована кукурудза, зелений горошок (заморожений), підсолений по смакові курячий бульйон, желатин швидкорозчинний, свіжа петрушка.


Крок 2:



Холодець Яйця Фаберже - готування
Кукурудза консервированая2 ст. л.
Зелений горошок2 ст. л.
Перець солодкий червоний0,5 шт.
Шинка120 г

З консервованої кукурудзи зливаємо рідина. Відварюємо зелений горошок до готовності й відразу ж опускаємо готовий горошок на одну хвилину в крижану воду, щоб зберегти його зелений колір. Після воду з горошку зливаємо. Солодкий червоний перець моєму, видаляємо внутрішні перегородки з насіннями й м'якоть перцю нарізаємо акуратними дрібними кубиками. Шинку нарізаємо кубиками такого ж розміру, як і перець.


Крок 3:



Холодець Яйця Фаберже - готування
Курячий бульйон400 мол
Желатин швидкорозчинний2 ст. л.

У гарячому підсоленому курячому бульйоні розлучаємо желатин і залишаємо остигати.


Крок 4:



Холодець Яйця Фаберже - готування
Яйце індички8 шт.

Для того, щоб приготувати оригінальний холодець у формі яєць, нам знадобиться шкарлупа курячих, а ще краще индюшиных, яєць. Для цього нам необхідно з тупої сторони кожного яйця зробити невеликий отвір і випустити в миску яйце- повністю й жовток, і білок. Чим переважніше индюшиные яйця? Їхня шкарлупа набагато щільніше й твердіше шкарлупи курячих яєць, тому отвори виходять такого розміру, як нам потрібно, усе яйце не розкришиться від неспритного руху. До того ж, индюшиные яйця крупніше курячих, що теж дуже зручно.
Підготовлену яєчну шкарлупу ретельно промиваємо в гарячому воді як зсередини, так і зовні, і просушуємо.
Викладаємо в лоток для яєць яєчну шкарлупу отворами нагору.
Якщо ви готовите холодець у шкарлупі курячих яєць, то поберіть не 8, а 10 яєць


Крок 5:



Холодець Яйця Фаберже - готування
Петрушка4 стьоб

Тепер починаємо в шкарлупу кожного яйця через отвір закладати продукти для холодцю. Спочатку поміщаємо усередину по два-три листики промитої петрушки.


Крок 6:



Холодець Яйця Фаберже - готування

Потім, чергуючи, викладаємо в шкарлупу кукурудзу, горошок, шинку й перець. Шари можна кілька раз повторювати або ж закладати все в хаотичному порядку.


Крок 7:



Холодець Яйця Фаберже - готування

Заливаємо в отвори кожного яйця остиглий бульйон і акуратно ставимо лоток з яйцями в холодильник до повного застывания холодцю. Час буде залежати від величини яєць, температурного режиму й інших факторів, але кращий варіант- це залишити холодець застигати на ніч, щоб воно напевно застигло й відмінно тримало форму


Крок 8:



Холодець Яйця Фаберже - готування

Коли заливні яйця застигнуть, дістаємо їх з холодильника й очищаємо кожне яйце, акуратно знімаючи шкарлупу й звільняючи назовні гарне яйце "Фаберже".


Крок 9:



Холодець Яйця Фаберже - готування

Викладаємо заливні яйця на тарілку вертикально, прикрашаємо зеленню й подаємо до стола в якості закуски


Крок 10:



Холодець Яйця Фаберже - готування

"Яйця Фаберже"- закуска не тільки яскрава, строката й ошатна, але ще й дуже смачна
Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок