Турты з овочевою сумішшю і м'ясом - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Відео
Випічка
Закуски
М'ясо
Овочі

Турта — закритий пиріг з м'ясом і овочами, класичне блюдо приазовських греків. Це ситне ласощі найчастіше готують взимку, на Новий рік або Різдво. Його можна готувати і кожен день, до гарячих напоїв або замість хліба. Тісто виходить трохи сухуватим, листковим і хрустким, але соковита начинка згладжує сухість.


Редакція «Зі Смаком» не змогла пропустити рецепт цього чудового блюда. Щоб не возитися з базою, для приготування турты найкраще взяти готове листкове тісто. В якості овочевої начинки підійде заморожена італійська суміш або аналогічна.


Інгредієнти


Листкове тісто
500 г

Приготування

  • 1Мелко наріжте м'ясо (для цієї страви також підійде свинина). Обсмажте на розігрітій сковороді протягом 8-10 хвилин.
  • 2Добавьте в м'ясо овочі, посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте. Протушкувати близько 10 хвилин.
  • 3Переложите суміш в окрему ємність, додайте порізану петрушку, потім влийте міцний м'ясний бульйон і перемішайте.
  • 4Раскатайте пласт тесту, після чого розділіть його на 8 частин. У 4 з них посередині зробіть невеликі круглі отвори — вони дозволять пирогів «дихати», і зайва рідина випарується.
  • 5Формируем пироги. Підготуйте 4 порційні форми діаметром 12-15 див. Кожну вистеліть цілим пластом. Зробіть бортики.
  • 6Выложите у форму м'ясо з овочами, накрийте тестом з отвором і щільно защипайте краю.
  • 7В кожне отвір вставити згорнутий трубочкою шматочок пергаменту.
  • 8Смажьте заготовки ячным жовтком.
  • 9Выпекайте 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Коли випічка буде готова, паперові трубочки можна буде прибрати.


  • Подивіться, до чого ж соковитими вийшли наші пироги! Ваші гості будуть в захваті від такої краси, і абсолютно справедливо: ця страва гідна найвищих похвал. Обов'язково збережіть цей рецепт і поділіться ним з подругами. Приємного апетиту!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок