Шарлотка з бананами - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Випічка
Десерти

Класичний рецепт шарлотки відомий всім. Напевно, це один з перших варіантів випічки, який починаюча господиня може приготувати на відмінно. Нічого складного, все інгредієнти під рукою. Але якщо вам вже приїлися яблука в шарлотці і пирогах, чому б не спробувати щось нове?


Почніть вдосконалювати свою кулінарну майстерність поступово. В цей раз спробуйте замінити звичні яблука більш екзотичними фруктами — бананами. Відкиньте сумніви в сторону! Редакція «Зі Смаком» завжди поруч, щоб підказати і підстрахувати.


Інгредієнти


Яйце
4 шт.

Приготування

  • 1Смешайте яйця з цукром в глибокій мисці. Збийте до утворення однорідної маси. Ви можете використовувати віночок, але якщо використовуєте міксер, тісто буде пишніше.
  • 2Возьмите окрему ємність. Насипте в неї борошно і розпушувач. Скористайтеся ситечком, щоб просіяти суміш перед тим, як додавати до яєчної маси. Так вам вдасться уникнути утворення грудочок.
  • 3Насыпьте борошно в яєчну масу і змішайте всі інгредієнти міксером. Готове тісто має бути густим і добре тягнутися.
  • 4Подготовьте банани. Очистіть їх від шкірки і наріжте шматочками товщиною 2-3 мм.
  • 5Возьмите форму для випікання. Змастіть її вершковим маслом. Вилийте половину готового тіста у форму і розрівняйте поверхню. Викладіть кільця бананів в якості начинки. Вилийте другу половину тіста і розрівняйте його.
  • 6Разогрейте духовку до 180 °С. Відправте форму з тістом в духовку на 30 хвилин. Коли шарлотка покриється золотистою скоринкою, вона готова.

  • Встигніть взяти собі хоч шматочок, адже таку апетитну випічку зметуть зі столу відразу ж! Любителі фруктів можуть об'єднати банани і яблука в одній шарлотці. Контраст солодкого і кислого начинки запам'ятається надовго. Поекспериментуйте цим вечором!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок