Випічка
Десерти
Завдяки своїй повітряної легкості, ніжною текстурою і чудовим смаковим якостям цей пиріг назвали шифоновою бісквітом. Так-так, саме пиріг, адже ця випічка призначена не тільки для приготування тортів: навіть без крему шифоновий бісквіт можна подавати до чаю.
Навіть найвдаліший звичайний бісквіт порівняно з шифоновою здається трохи сухуватим і зберігається він не так довго. Та що там, шифоновий можна навіть заморожувати, а після розморожування він залишиться таким же пишним!
Інгредієнти
Пшеничне борошно
1 скл. Приготування
1Смешайте борошно, розпушувач, сіль і 150 г цукру.2Сделайте в середині невелике поглиблення, влийте туди воду, оливкова мало і жовтки. Замісіть рідке тісто за допомогою блендера або віночка.3Теперь перейдемо до білків. Їх необхідно збивати в три етапи: спочатку просто білки, приблизно через хвилину додайте лимонну кислоту, доведіть до стійких піків, потім частинами всипте цукор, що залишився і збивайте до його розчинення.4Треть білкової маси додайте в тісто, перемішуючи знизу вгору, потім другу третину і залишок.5Возьмите форму для випічки діаметром 24-26 см, дно застелити пекарської папером. Вилийте тісто для бісквіту.6Отправьте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Щоб бісквіт не осел, не слід виймати його з форми до повного охолодження. Деякі кондитери рекомендують замінювати столову ложку борошна на таку ж кількість кукурудзяного або
картопляного крохмалю. Спробуємо! Такими хитрощами варто поділитися з друзями.