Зимовий ягідний пиріг - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти

16 січня 2016 р. 478




За що я люблю варення — так це за його застосування в самих різних харчових ситуаціях. Як смачно можна урізноманітнити випічку. Звичайно, тертий пиріг зі смородиновим варенням надовго залишиться в нашій пам'яті, але потрібно жити далі і продовжувати експериментувати.

Сьогодні варіація на цю тему — ягідний пиріг з малиновим варенням і замороженої чорниці. Ідеальне поєднання, варення надає насолоду, інші ягодны кислинку.

Також рекомендуємо спробувати ще один варіант пирога з усіма доступними інгредієнтами в будь-який час року — лимонний пиріг з кремом




Інгредієнти

  • Цукор — 180 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Маргарин — 200 г
  • Розпушувач — 5 г (1 ч. л. з гіркою)
  • Борошно — 520 г
  • Малинове варення — 350 мл
  • Заморожена чорниця — 200 г
  • Кукурудзяний крохмаль — 2 ст. л.

  • Процес приготування

    Коли ви застосовуєте ягідні начинки, а особливо з заморожених ягід, потрібно розуміти, що вони дадуть багато соку, ваш пиріг може не вийде, тому ягоди потрібно повністю розморозити і дати стекти зайвій волозі, або додати в начинку пару столових ложок крохмалю, він загустит рідина, зберігши її в пирозі. Кукурудзяний крохмаль можна замінити на картопляне, тільки замість 2 ст. л. достатньо буде 2 ч. л.




    Збити яйця. Спочатку збивати на невеликій швидкості, поступово додаючи потроху цукор, збільшувати швидкість. Цукор повинен розчинитися.

    Маргарин розтопити на паровій бані і додати в яйця, постійно помішуючи. Маргарин додавати частинами. Спершу зовсім трохи і перемішати, потім більше і більше.

    Борошно просіяти і змішати з розпушувачем. Поступово в борошно додати яєчно-масляну суміш, постійно помішуючи.Замісити тісто. Залишити тісто на 5-7 хвилин, борошно вбере всю вологу і з тестом легше буде працювати. Відокремити 1/4 тіста, обернути її харчовою плівкою і помістити в морозилку на 30 хвилин. Вийде таке тісто:




    Форму для запікання змастити вершковим маслом або застелити пергаментом, якщо у вас силіконова форма — масло пергамент і не потрібні. Діаметр форми — 25 див.

    З решти тіста сформувати основу і високі бортики. Викласти в середину ягоди і варення. З відкладеного шматочка тіста сформувати решітку над пирогом.




    Духовку розігріти до 190°C і випікати 45-50 хвилин.

    Перед тим, як розрізати і подавати пиріг, його необхідно повністю остудити, тільки тоді начинка загусне.





    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок