Як вибрати стиглий і солодкий ананас? - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти

19 серпня 2015 р. 249




Ананас широко відомий користю для організму. Він поліпшує травлення, прискорює перетравлювання білків, і очищає організм від шлаків, токсинів, холестерину. Ананас надає великий прилив сил і бадьорості, завдяки вмісту вітамінів: А, Е, РР, включаючи безліч вітамінів групи В. Також величезний вміст в ананасі вітамінів групи С, що корисно для імунної системи. Ананас багатий на корисні мікроелементи, такі як: залізо, калій, кальцій, фосфор, мідь, каротин і бромелайн. Саме бромелайн покращує розщеплення і засвоєння білків. Є думка, що ананас, завдяки бромелайну, надає дія на молекули жиру і допомагає схуднути, але це не доведено.

5 ознак стиглого ананаса:

- На поверхні ананаса, на шкірці і чубчиком, повинен бути відсутнім темні, злегка підгнилі, плями;

- Чубчик ананаса повинен бути зеленим і гребенем, він з легкістю виходить з ананаса, якщо злегка потягнути;

- Якщо ананас стиснути - він повинен злегка прогинатися, якщо ананас твердий, значить ще недоспілий;

- Вага плоду за фактом повинен бути більше, ніж на вигляд, це буде говорити про ступінь соковитості продукту;

- Якщо рукою поплескати по фрукту, якщо звук глухий" це говорить про зрілість продукту і соковиту м'якоть, якщо звук "порожній" означає ананас пересох.

Щоб розрізати ананас потрібно зрізати верх (бадилля) і низ. Далі, тонкими широкими смужками, зрізати шкіру великим ножем з усіх сторін, при необхідності видалити залишки шкірочки з допомогою ножа для овочів. Обрізати з кожної сторони максимально великий шматок, вийде 4 великих шматка, їх, у свою чергу, подрібнити. Або дивіться коротеньке відео як швидко обробити ананас.

Ананас боїться холодних температур, тому зберігати його при кімнатній температурі.


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок