Курка, запечена у вині - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Відео
Курка

Бургундія прославилася не одним кулінарним шедевром. Бет бургиньон (по-нашому «яловичина по-бургундськи»), наприклад, — частування царський, дарма що готувати його дуже просто. З того ж історичного регіону і сьогоднішнє наше блюдо — запечена в червоному вині курка. Примітно, що аналогічний рецепт є і в італійській кухні, але в цьому випадку птицю запікають не в червоному, а в білому вині і щедро приправляють базиліком.


Вино радимо брати саме сухе, так як солодке або кріплене додасть м'ясу занадто виражений відтінок. Рецепт пропонуємо доповнити печерицями: отримаєте повноцінне друге з грибним гарніром! Курку беріть середніх розмірів, щоб вона влізла в сковороду. Попередньо зробіть розріз по грудині і вийміть грудні кістки.


Інгредієнти


Курка
1,2 кг

Приготування

  • 1Подготовленную курку натріть сіллю і чорним перцем, залиште на 30 хвилин, потім цілком обсмажте до золотистої скоринки. Перекладіть курку на блюдо для запікання.
  • 2В сковороді, де смажилася курка, обсмажте нарізану кубиками бекон. Додайте нарізаний півкільцями цибулю, нарізану великими кільцями моркву і гриби.
  • 3Когда овочі трохи ужарятся, додайте вершкове масло і томатну пасту, ретельно перемішайте. Відсуньте овочі в бік і всипте в сковороду борошно. Ще раз перемішайте і готуйте протягом 3-5 хвилин.
  • 4Содержимое сковороди викладіть до курку у форму для запікання. Влийте бульйон, червоне вино, додайте зверху пару гілочок розмарину. Накрийте форму фольгою і відправте в духовку на 60 хвилин при 190 градусах, потім зніміть фольгу і запікайте ще годину при такій же температурі.


  • Куряче м'ясо виходить не те що ніжним, воно практично тане, саме відділяється від кістки і розпадається на волокна. А соус стає густим і надзвичайно насиченим. Приготуйте це просте, але в той же час вишукане блюдо і поділіться своїми враженнями в коментарях!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок