Сушені баклажани - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Закуски
Овочі

У дитинстві одні з найкорисніших овочів були мені не до смаку. Будь то запіканка або салат, шматочки баклажанів поступово відсувалися мною на край тарілки, а потім викидалися. З'їдати все до останньої крихти не виходило, як не вмовляла мама. Але з часом вона придумала хитрий спосіб включити баклажани в мій раціон. До речі, минуло чимало років, і сьогодні я обожнюю цей продукт в будь-якому вигляді, а до того способу завжди повертаюся.


До кінця сезону сушені баклажани складені в баночки і зберігаються в коморі. Пізньої осені, всю зиму і, якщо ще трохи залишається, ранньою весною я додаю продукт в соус або салат, їм з відвареною картоплею і бужениною, готую шашлик. Та й просто насолодитися шматочками з чорним хлібом — прекрасний варіант. І ви спробуйте.


Інгредієнти


Баклажан
1 кг

Приготування

  • 1Помойте баклажани. Відріжте плодоніжки. Наріжте плоди кружечками завтовшки 0,5 см, а потім брусочками, як на картоплю фрі.
  • 2Отдельно змішайте оливкова олія і мед, сіль і оцет. Додайте коріандр і італійські трави.
  • 3Почистите зубчики часнику. Розріжте кожен надвоє. Додайте в маринад.
  • 4Залейте баклажани маринадом. Залиште в холодильнику на 2 години.
  • 5Промокните брусочки паперовим рушником. Викладіть їх на сито електросушарки в один шар. Сушіть 24 години. Після розподіліть по стерелизованным банкам. Маринад можна використовувати повторно.

  • Що робити, якщо немає електросушарки? Застеліть деко пергаментним папером. Викладіть підготовлені брусочки баклажанів і сушіть в духовці протягом 2-3 годин. Дверцята духової шафи потрібно при цьому залишити відчиненими. Вони будуть більш жорсткими, але теж смачними. Збережіть рецепт в закладках і друзям надішліть посилання. Зовсім скоро він вам дуже знадобиться!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок