Татарський пиріг - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Випічка
М'ясо

найсмачніші рецепти ароматною м'ясної випічки по праву належать татарської кухні. Зазвичай в них використовується прісне або листкове тісто, в основному бездріжджове. М'ясну начинку змішують з картоплею, цибулею або гарбузом. Виходить дуже соковито!


На приготування татарського пирога з м'ясом піде досить багато часу, але усі витрати компенсує чудовий смак начинки в хрусткому тесті. М'ясо для начинки візьміть нежирне, виберіть шматок м'якоті, а соковитість пирога забезпечать картоплю і бульйон.


Інгредієнти


Яловичина
500 г

Приготування

  • 1Мясо наріжте дрібними кубиками приблизно 1 х 1 см, посоліть, поперчіть і відправте в холодильник на годину-півтора.
  • 2Картофель наріжте невеликими кубиками, цибулю — півкільцями.
  • 3Приготовьте листкове тісто: борошно просіяти, перетріть з вершковим маслом, влийте воду, оцет і сметану, добре вимішайте, відправте в холодильник на 20 хвилин.
  • 4Достаньте тісто і розкачати його в корж, складіть конвертом, поверніть в холодильник на 5-10 хвилин. Повторіть 3-4 рази.
  • 5Разделите тісто навпіл, розкачати два тонких кола товщиною не більше 5 мм
  • 6Форму для запікання змастіть маслом, покладіть в неї одне коло, сформуйте бортики. Викладіть начинку шарами: м'ясо, картоплю, цибулю, знову м'ясо. Додайте сіль, перець. Другим колом накрийте начинку і щільно з'єднаєте краю.
  • 7Яйцо збийте, рівномірно змастіть їм пиріг. У центрі пирога зробіть отвір і закрийте його шматочком тесту.
  • 8Выпекайте пиріг протягом 90 хвилин при температурі 160 градусів, через кожні півгодини наливайте в отвір бульйон. Коли випічка покриється коричневою скоринкою, накрийте пиріг фольгою і продовжуйте готувати.

  • Подавайте пиріг з гарячим м'ясним бульйоном, гарніром або овочевим салатом. Приготувавши таку апетитну випічку одного разу, наступного разу спечете відразу два пирога: домочадці будуть просити добавки! Напевно татарський пиріг сподобається і вашим друзям, діліться з ними рецептом.

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок