Салат з баклажанів на зиму - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Випічка
Заготовки
Овочі
Салати

Як же хочеться продовжити цей чудовий сезон свіжих фруктів і овочів. Щоб у вас була можливість насолоджуватися цими продуктами всі часи року, можна почати готувати закрутки вже сьогодні.


Ми хочемо поділитися з вами рецептом дуже смачного заготовки, яка буде радувати вас і насичувати вітамінами всю холодну пору. Салат з баклажанів «Чудова четвірка» сподобається навіть тим, хто не особливо любить баклажани. Приготуйте, не пошкодуєте!


Інгредієнти


Баклажан
1 кг

Приготування

  • 1Вымойте баклажани, обріжте краю. Наріжте овочі кружальцями товщиною 6-8 міліметрів.
  • 2Помойте болгарський перець, видаліть насіння і наріжте його соломкою.
  • 3Очистите цибулю і наріжте його кільцями.
  • 4Вымойте помідори і наріжте невеликими кубиками.
  • 5Возьмите каструлю з товстим дном і помістіть в неї всі овочі. Додайте соняшникову олію, сіль і пропущений через чеснокодавку часник. Гарненько все перемішайте.
  • 6Влейте воду і накрийте каструлю кришкою.
  • 7Постоянно помішуючи овочі, доведіть воду до кипіння. Коли вода закипить, зробіть маленький вогонь і варіть овочі під кришкою протягом 30 хвилин.
  • 8Переложите салат в простерилізовані банки. Щоб салат до зими не зіпсувався, банки не закочуйте, їх потрібно знову простерилізувати.
  • 9Поместите банки з салатом в каструлю на стійку підставку або серветку, наберіть в неї воду так, щоб вона не діставала до горлечка банок 2-3 див.
  • 10Неплотно накрийте банки кришками і стерилізують їх протягом 20-25 хвилин з моменту закипання води. 20 хвилин для півлітрових і 25 хвилин для літрових банок.
  • 11Закатайте банки і поставте їх вниз кришками остигати.

  • Такий салат може зберігатися всю зиму, необов'язково ставити його в прохолодне місце. Приготуйте цю чудову закрутку і поділіться рецептом зі своїми друзями!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок