Капкейки з солоною карамеллю - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти

20 лютого 2018 р. 996




Для всіх залицяльників солоної карамелі – рецепт карамельних капкейків з карамельної тягучою начинкою всередині і шапочкою з карамельного крем-чизай.

Капкейки за цим рецептом виходять ідеальними по структурі і поєднання смаків: кекс вологий і м'який з'єднується з тягучою карамельною начинкою, сирна шапочка в капкейку прохолодна і освіжаюча, зовсім злегка що натякає на солодкість.

Чому солона карамель?

Солона карамель останнім часом стала трендом у світі смаків. У Штатах нікого не здивуєш пончиками, напоями еклерами або поп-корном зі смаком солоної карамелі. У світі випускають навіть свічки з ароматом солоної карамелі. Восени 2017 року була випущена Пепсі зі смаком солоної карамелі. Ринок смаків розвивається. У чому ж тренд солоної карамелі, а не звичайної?

Величезна привабливість солодкого і солоного поєднання проста, оскільки змішування двох смаків подвоює відчуття смаку. А що ще потрібно нам для відчуття комфорту? Відчувати насолоду по максимуму.

Солону карамель можна зробити в домашніх умовах за 10 хвилин, всього 4 інгредієнта. Рецепт домашньої солоної карамелі для капкейків ми вже публікували раніше.


Інгредієнти на 6-7 штук

  • Борошно — 125 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор — 100 г
  • Молоко — 100 г
  • Солона карамель — 70 г
  • масло — 20 г
  • Сода — 1 ч. л. без гірки
  • Сіль — щіпка
  • Карамельний крем для прикраси капкейків

  • Вершковий крем-сир — 150 г
  • Масло — 50 г
  • Солона карамель — 2 ст. л.
  • Цукрова пудра — 50 г/за смаком.

  • Приготування карамельних капкейків

    Я не втомлюся повторювати про те наскільки легко і просто готувати капкейки. У приготуванні капкейків найголовніше правило – це добре змішати інгредієнти. Найкраще інгредієнти змішуються, коли вони знаходяться в однаковій кімнатній температурі.

    Ось все, що знадобиться для приготування карамельних кексів з начинкою з карамелі:




    Яйця змішати з маслом кімнатної температури до однорідності. Додати в цю суміш цукор і збивати з допомогою міксера 3-5 хвилин.




    До яєчно-масляної суміші додати молоко і перемішати.




    І, звичайно, додати солону карамель.




    Ще раз гарненько перемішати тісто до однорідності.




    В окремому посуді змішати просіяне борошно, сіль і соду.




    Змішати сухі інгредієнти і карамельне тісто.

    Отриманим тестом наповнити паперові форми на 2/3. Паперові форми для капкейків попередньо потрібно помістити в металеві форми.




    Капкейки відправити в духовку, розігріту до 170 – 180 градусів, і випікати 25 хвилин.

    Готові капкейки залишити на 5 хвилин при закритих дверцятах, а потім відкрити дверцята і дати постояти ще 10 хвилин.

    Капкейки готові, залишилося тільки начинити їх карамельною начинкою і покрити верхівки кремом.




    Приготування карамельного крему для покриття капкейків.

    Щоб вийшов правильний однорідний крем, всі інгредієнти повинні бути однакової температури.

    Масло збивати пару хвилин.




    До масла додати вершковий крем-сир і карамель, збити міксером.




    Подивіться який вийшов смачний карамельний колір крему.




    Готовий крем відправити в холодильник для стабілізації на пару годин.

    Як начинити капкейки начинкою?

    Для того щоб начинити капкейки карамеллю, зробіть посередині невеликі вирізи з допомогою ножа. Всередину знадобиться приблизно 1 ч. л. начинки.




    До чого ж апетитно виглядає карамель. Так і хочеться лизнути.




    Прикрасити верхівки капкейків з допомогою приготованого карамельного крем-чизай.




    Такі шапочки можна отримати з допомогою насадки M2D.



    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок