Сирник з черешнею - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Відео
Десерти

Коли як не влітку експериментувати з приготуванням ягідних десертів! Ось ще один чудовий сирник, творожник або чізкейк,(потрібне підкреслити) з черешнею. У нас він називається саме сирників, так як в процесі приготування вся редакція жартівливо проводила аналогію цього десерту з легендарним львівським сирником, тільки по-літньому.


Поєднання солодкої з ягід з кислинкою сиру, мабуть, одне з найбільш вдалих, пробуджують цілу смакову гаму. Подайте такий сирник замість святкового торта — холодний десерт буде доречніше на жаркій вечірці, ніж гірка солодких коржів з важким кремом.


Інгредієнти


Пшеничне борошно
160 г

Приготування

  • 1Просейте борошно, додайте розм'якшене масло, 40 цукрової пудри, яйце і щіпку солі. Замісіть тісто, потім оберніть його харчовою плівкою і відправте в холодильник на 30 хвилин.
  • 2Духовку розігрійте до 190 градусів. Роз'ємну форму для випічки застелити пергаментом, змастіть маслом.
  • 3Раскатайте тісто викладіть у форму, по всій поверхні зробіть проколи вилкою, відправте його в духовку на 20 хвилин.
  • 4Из черешень видаліть кісточки, залишивши кілька ягід для прикраси.
  • 5Желатин залийте водою, залиште на кілька хвилин для набухання.
  • 6Смешайте сир зі сметаною з низьким відсотком жирності, решті цукровою пудрою і ванільним цукром, добре розітріть виделкою.
  • 7Желатин поставте на повільний вогонь, помішуйте, поки гранули повністю не розчиняться. Не кип'ятіть!
  • 8В сирну суміш введіть желатин, додайте очищену черешню, перемішайте.
  • 9Выложите масу на остиглий корж і відправте в холодильник мінімум на 6 годин.
  • 10Растопите шоколад і полийте ним творожник, завершіть прикраса цілими ягідками черешні.


  • І виглядає красиво, і на смак незрівнянний! Любителям свіжих ягід такий десерт доведеться по душі. А які десерти ви любите готувати влітку? Діліться своїми фірмовими в коментарях.

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок