Яблучно-горіховий пиріг - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Відео
Випічка

З усіх яблучних пирогів цей виділяється особливим смаком! Обсмажені горіхи і ніжне суфле контрастують між собою, а розсипчасте тісто і м'які фрукти створюють відчуття, що шматочок пирога ось-ось розтане в роті... Так і хочеться заплющити очі від задоволення.


Нехитра схема — корж, начинка, заливка робить цей яблучно-горіховий пиріг і простим у приготуванні. Ви напевно зараз подумали, що простіше шарлотки бути не може. Згодні, але смачнішою, ніжнішою і ароматнішою цілком!


Інгредієнти


Пшеничне борошно
2 скл.

Приготування

  • 1Смешайте розм'якшене вершкове масло з 2 ст. л. цукру, потім поступово додайте борошно і замісіть тісто, расскатайте його і покладіть у змащену форму для випічки, сформувавши бортики. Відправте в холодильник на 30 хвилин.
  • 2Яблоки очистіть від шкірки, розріжте навпіл, потім наріжте пластинами. Горіхи підсмажте на сухій сковороді, подрібніть в блендері або дрібно наріжте.
  • 3Тесто присипте корицею, викладіть зверху яблука, а простір між ними посипте горіхами.
  • 4Яйца збийте з рештою цукром, додайте сметану, знову збийте. Залийте цією сумішшю яблука з горіхами і відправте пиріг в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.


  • Готовий пиріг проситься на стіл до трав'яному чаю, душевних бесід і родинного затишку. По-осінньому ароматна випічка доречна в будь-який час року, тим більше всі інгредієнти майже завжди є під рукою. Жирний плюс, щоб зберегти рецепт в закладках!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок