Фаршировані овочі - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Овочі

Здавалося б, ну що у нас спільного з греками? Ми просто обожнюємо овочі! От тільки вони готують їх приголомшливим чином і називають «Гемиста». Греки наповнюють начинкою болгарський перець, баклажани, кабачки, солодкий лук і помідори. Це далеко не вегетаріанське блюдо обожнюють і місцеві жителі, і туристи.


З одного боку частування нагадує наші рідні фаршировані овочі, з іншого — тут не шкодують грошей і вибирають самі різні продукти, багато м'яса і приголомшливу заливку. Якщо ви обожнюєте овочеве рагу, та ще й з фаршем, спробуйте один з його варіантів.


Інгредієнти


Свинячий фарш
1,5 кг

Приготування

  • 1Отваривайте рис у підсоленій воді протягом 5 хвилин. Потім злийте воду.
  • 2Пропустите часник і цибулю через м'ясорубку. Зріжте верхівки перцю. Наріжте помідори і баклажани кружечками.
  • 3Смешайте фарш з рисом, цибулею і часником. Додайте спеції і гарненько все перемішайте.
  • 4Смажьте форму для запікання олією.
  • 5Разделите начинку на дві частини. Нафаршируйте перці однією частиною, а з другої сформуйте невеликі котлетки. Перекладіть котлети кільцями баклажанів.
  • 6Теперь перенесіть і перці і баклажани в підготовлену форму. Накрийте перець кружальцями помідорів. Верхівки перців розкладіть між усіма овочами у формі. Посоліть.
  • 7Смешайте томатну пасту і сметану. Посоліть, додайте сушений базилік. Залийте продукти у формі таким соусом. Накрийте фольгою.
  • 8Отправьте в розігріту до 250 °С на 30 хвилин. Зменшіть температуру до 200 °С, зніміть фольгу. Випікайте ще 30 хвилин.

  • Нафарширувати таким чином можна самі різні овочі. Замість баклажанів сміливо використовуйте кабачки, а ще наріжте картоплю тонкими кружечками і додайте серед інших овочів. Виходить неймовірно смачно кожен раз. Поділіться рецептом на своїй сторінці, щоб сезон свіжих овочів став ще різноманітнішим.

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок