Відкритий овочевий пиріг - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Випічка
Закуски

Бажаєте щось особливе на вечерю? Тоді вам сюди. Красивий відкритий пиріг на картопляному тесті пашить жаром і чекає не дочекається, щоб його скоріше покуштували. Овочева Начинка, соковита-пресочная, ароматна і майже дієтична, якщо закрити очі на твердий сир в заливці. Втім, калорійність цього шматочка пирога ледь дотягне до класичного гарніру з котлеткою. Так що сміливо налетайте!


Начинку для цього красеня можна приготувати і з заморожених овочів. Перед смаженням їх варто розморозити, а зайву рідину злити: пирогу вона не потрібна, випічка і так вийде дуже соковитою. Якщо хочете зробити пиріг ще ситніше, покладіть під овочеву начинку прошарок з яловичого фаршу, тушкованого з ложкою томатної пасти. Але це вже, звичайно, буде інший смак.


Інгредієнти


Пшеничне борошно
150 г

Приготування

  • 1Очищенный картоплю наріжте великими скибочками, залийте водою, поставте варитися.
  • 2Нарежьте овочі: цибулю і помідори — великими півкільцями, перець і гарбуз — соломкою. У глибокій сковороді розігрійте олію. Обсмажте спочатку цибулю до прозорості, потім закладіть перець. Тушкуйте овочі 3-4 хвилини на середньому вогні.
  • 3Отправьте в сковороду гарбуз, через 3 хвилини додайте помідори. Перемішайте, через 2-3 хвилини зніміть сковороду з вогню. Приправте овочі мускатним горіхом, чорним перцем, посоліть і залиште остуджуватися.
  • 4Приготовьте тісто. Зварений картопля розімніть без підливання рідини. Додайте вершкове масло і 1 яйце. Підсипте просіяне з розпушувачем борошно, замісіть тісто. Воно повинно вийти досить ніжним і податливим.
  • 5Форму діаметром 20-24 см застеліть пергаментом. На дно викладіть тісто, руками розподіліть по дну і бортикам форми. На тісто викладіть остигнула начинку, оформіть бортики.
  • 6Смешайте молоко з 2 рештою яйцями і тертим сиром. Отриманою сумішшю залийте начинку. Надішліть форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40-50 хвилин.

  • Час випікання залежить від особливостей вашої техніки і соковитості овочів в начинці. Орієнтуйтеся по тому, наскільки схопилася верхівка і підрум'янилися бортики пирога. Дочекайтеся, поки пиріг майже повністю охолоне у формі, потім акуратно вийміть і подавайте, посипавши подрібненою зеленню. Не забудьте розповісти про рецепті друзям, вони чекають від вас нових цікавих ідей!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок