Запіканка з полентою - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Відео
Закуски
М'ясо

Під красивим італійським словом polenta ховається звичайна каша з кукурудзяного борошна. Подібні страви зустрічаються практично у всіх європейських кухнях, але саме в Італії її готують по особливому: роблять масу більше схожою на тісто, ніж на кашу.


Сьогодні ми розповімо, як приготувати поленту, а потім зробити з неї смачну запіканку. Враховуючи вартість кукурудзяного борошна, блюдо цілком можна віднести до бюджетних і вельми смаковитою.


Інгредієнти


Вода
1 л

Приготування

  • 1Влейте воду у велику каструлю і доведіть до кипіння. Посоліть, помішуючи, всипте кукурудзяне борошно. Варіть на повільному вогні протягом 20-30 хвилин, постійно помішуючи.
  • 2Стол припорошите борошном, викладіть зверху густу кукурудзяну кашу і сформуйте з маси прямокутник товщиною 1 див.
  • 3Лук і часник дрібно наріжте, моркву натріть на тертці і обсмажте на рослинному маслі. Потім додайте нарізані кубиками помідори. Через 5 хвилин викладіть в сковороду фарш і томатну пасту. Готуйте, помішуючи, ще 5 хвилин.
  • 4Влейте в сковороду бульйон, посоліть і тушкуйте суміш під кришкою протягом 20 хвилин на маленькому вогні. В кінці приготування додайте дрібно нарізану зелень.
  • 5Из остиглого пласта кукурудзяної каші виріжте прямокутник з розмірами вашої форми для випічки.
  • 6Форму змастіть маслом, викладіть на дно один шар поленти, покрийте її м'ясної масою і накрийте другим шаром. Присипте страву тертим сиром і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.


  • Запіканка з поленти — цілком самостійне блюдо, тому подавати його можна з простенької овочевий нарізкою або соліннями. Сподіваємося, що ви оціните нашу ідею і приготуєте незвичайний вечеря в найближчі вихідні. Не забудьте зберегти рецепт в закладках!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок