Джерки - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Закуски
М'ясо

Люди знали, в'ялити м'ясо, ще до нашої ери. Знають і зараз, але в XXI столітті в'ялене м'ясо можна зробити, не виходячи з квартири. Сьогодні редакція «Зі Смаком» познайомить вас з рецептом популярної в США і Західній Європі м'ясної закуски, яка називається джерки.


Джерками в'ялені смужки м'яса вперше назвали індійці Північної Америки. Саме ця назва закріпилася за ними і залишається незмінним до сих пір. В Європу закуска потрапила з походами Наполеона, а звідти знайшла славу по всьому світу. У 1996 році джерки були включені в список їжі для космонавтів за свою поживність і легкість.

Ми пропонуємо вам універсальний рецепт, який підходить для всіх видів м'яса курки, індички, телятини, свинини і навіть риби. Найголовніше — підібрати якомога більше пісне м'ясо, без жилок, інакше його буде складно розжувати.


Інгредієнти


Яловичина
1 кг

Приготування

  • 1Нарежьте курку та яловичину довгими клаптями (поперек волокон, якщо хочете, щоб м'ясо було ламким, а вздовж, якщо вам більше подобається жувати) не товщі 5 мм і не тонше 2. Ширина кожної смужки від 2 до 3 див.
  • 2тепер помістіть м'ясо в миску, додайте соуси і спеції, перемішайте, герметично закрийте харчовою плівкою і приберіть в холодильник на одну ніч.
  • 3Подготовим духовку. Поставте грати на верхній рівень, а деко — на самий нижній, застеливши його фольгою або пергаментом.
  • 4Каждый шматочок м'яса проткніть з одного боку зубочисткою і розташуйте між прутами решітки. Шматки повинні звисати на відстані 2 см один від одного. При цьому курку потрібно повісити ближче до дверцят, так як вона буде готова раніше. Закрийте духовку і поставте температуру на 80 градусів.
  • 5Через півгодини зменшіть температуру до 70 градусів і трохи відкрийте дверцята духовки (приблизно на 2 сантиметри). Через 2 години перевірте курку. Якщо вона м'яка, потримайте ще трохи в духовці, поки вона не затвердіє, і знімайте. Через 1,5 години яловичина буде готова.
  • 6Дайте джеркам трохи охолонути і висохнути протягом години-іншого. Після цього можна подавати довгими скибочками або ж нарізати на дрібні шматочки.

  • Зазначені спеції чудово гармоніюють між собою, але кожен має право зібрати свою комбінацію. Дуже рекомендуємо додати до маринаду ще 125 мл рибного соусу ворчестер, а з сіллю не поспішати, адже соєвого соусу може бути цілком достатньо. Найприємніше у цій закусці те, що її вистачає надовго. Переконайтеся в цьому самі! Ваші друзі теж можуть захотіти зробити в'ялене м'ясо в духовці, поділіться з ними нашим рецептом.

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок