Шоколадний крем з шоколаду - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти

28 березня 2017 р. 1609




Сьогодні розглянемо рецепт дуже шоколадного крему з кавовим смаком. Рецепт простий, але дуже корисний. Щоб крем вийшов, потрібно вибрати якісний чорний шоколад і дотримуватися порядку дій рецепта.

Шоколадний крем підійде для прикраси капкейків, еклерів, пирожен, тортів. Це також ідеальний кавовий крем для макаронс. Готовий крем після охолодження стає щільним входять в його склад інгредієнтів: масла і шоколаду. Дуже добре тримає форму.

Таким кремом можна прикрасити торт, зробити прямі або хвилясті лінії, квіти, пелюстки та інші візерунки, які будуть чіткими і добре тримати форму. Але в начинку торта я б його не рекомендувала саме за його щільності. Все-таки в начинку потрібен крем більш рідкий, щоб він увлажнял і робив більш соковитим коржі торта.


Інгредієнти

  • масло — 75 г
  • Темний шоколад — 70 г
  • Какао — 4 ст. л.
  • Цукрова пудра — 60 г
  • Кави еспресо розчинна — 1 ч. л.

  • Процес приготування.

    Для початку масло за годину до приготування дістати з холодильника.

    Масло кімнатної температури збивати протягом 5 хвилин. Масло під час збивання має добре насититься киснем. Трохи зміниться структура до такого пишного пухкого стану.




    Далі в масло потроху додавати цукрову пудру і какао, продовжувати збивати поки не додасте всі кількості. Крем спочатку буде густим, але коли цукор розтане, стане правильної структури, продовжуйте збивати.

    Тим часом шоколад розтопити на водяній бані. Я розтоплюю шоколад на водяній бані, але ви можете робити це будь-яким зручним для вас способом, наприклад, в мікрохвильовці.

    Коли шоколад повністю розтопиться, відразу ж його не можна додавати в масло, інакше може порушитися структура масла, дайте йому хвилинку перепочити.

    У збите масло з пудрою, додати шоколад і каву. Добре перемішати в останній раз. Крем може стати дуже густим, але продовжуйте збивати, це такий процес з'єднання інгредієнтів між собою.




    Крем перекласти в кондитерський мішок і залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі. Крем остаточно набере свою гладку і щільну структуру.




    Ви тільки подивіться на ці супер чіткі і шоколадні лінії!




    Із зазначених кількостей інгредієнтів вистачить крему, щоб прикрасити 6 капкейків досить великими шапками.

    Рецепт шоколадних капкейків ви можете дізнатися за посиланням.


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок