Медові пряники - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Випічка
Десерти

Медові пряники — традиційне блюдо давньоруської кухні, яке поєднує в собі ситність хліба і солодкість десерту. Медовий смак відтіняють різні спеції і прянощі.


Виходять дуже смачними, не вимагають великих витрат грошей і часу, добре зберігаються (якщо, звичайно, їм дадуть пожити домочадці).


Інгредієнти


Пшеничне борошно
400 г

Приготування

  • 1Приготовьте тісто. Мед проваріть в сотейнику на повільному вогні до червоного кольору, зніміть піну.
  • 2Заварите половиною гарячого меду житнє борошно, ретельно розмішайте з другою частиною. Охолодіть, щоб суміш була ледь теплою, і збийте до появи білого кольору.
  • 3Смешайте білу муку і подрібнені в порошок спеції.
  • 4Приготовьте цукор-паленку. Для цього в маленьку товстостінну каструлю покладіть густий цукровий сироп і нагрійте на помірному вогні, весь час помішуючи. Коли пожовтіє, зробіть вогонь поменше. Варіть до появи світло-коричневого або бежевого відтінку і карамельного запаху.
  • 5Разотрите паленку з яєчними жовтками, влийте молоко (можна замінити кислим молоком), змішати з борошняною сумішшю.
  • 6Тщательно збийте обидві суміші зі сметаною і содою, погашеної лимонним соком .
  • 7Смажьте форму для запікання або на деко олією, розподіліть тісто тонким шаром в 1-2 см і випікайте при 160 градусах 20-25 хвилин.
  • 8Испеченный корж нарізати прямокутниками, квадратами або ромбами.

  • Дуже смачно з домашньої ряжанкою і повидлом. Обов'язково спробуйте і поділіться рецептом з друзями!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок