Пиріг з маком і сливами - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Випічка
Десерти

Один вид цього пирога, що цілого, що в розрізі, вже викликає апетит. А коли пробуєш його, захоплюєшся смаком! Солодку макову начинку розбавляє кислинка слив, створюючи ідеальний тандем.


Макова начинка продається практично в кожному магазині, але краще приготувати її самим. Тоді в неї можна буде додати горішки, родзинки або інші сухофрукти! Вам знадобиться 500 г цієї начинки.


Інгредієнти


Пшеничне борошно
500 г

Приготування

  • 1Просейте борошно у велику миску, зробіть поглиблення, розкришите в нього дріжджі. Розчиніть 40 р цукру в половині склянки теплого молока. Акуратно з'єднайте молоко з дріжджами, потроху додаючи борошно з країв миски. Коли ви досягнете консистенції каші, залиште опару на 15 хвилин.
  • 2Растопите масло і влийте залишився підігріте молоко, підігріваючи на водяній бані. Додайте цукор, що залишився, молочну суміш і яйця, посоліть. Замісіть, щоб тісто стало гладким. Накрийте і залиште на півгодини.
  • 3Посыпьте борошном стіл і розкотіть на ньому половину тесту в пласт 30 х 40 см. Розріжте на смужки шириною 6 див. макову начинку Викладіть в кондитерський мішок або звичайний целофановий пакетик зі зрізаним краєм. Видавіть її на середину смужок, злегка придавлюючи пальцями. З'єднайте краю.
  • 4Смажьте деко або форму для випічки маслом (вершковим або рослинним) і присипте борошном. Укладіть рулетики по колу форми, починаючи з країв. Обов'язково залишайте між ними простір для слив!
  • 5Повторите з другою половиною тіста. Дайте постояти ще 10 хвилин. Тим часом видаліть зі слив кісточки і розрізати на четвертинки. Вставте між смужками тіста. Випікайте при 175 градусах близько 40 хвилин.

  • Подавайте готовий пиріг з улюбленим напоєм, присипавши цукровою пудрою. Насолоджуйтеся смаком і виглядом цього ласощі та діліться рецептом з друзями!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок