Курка в лаваші - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Відео
Курка

Курка, запечена цілком,— апетитне блюдо, здатне перетворити звичайний вечеря в свято. Така курочка виходить набагато соковитіше, ніж приготовлені окремо стегенця або гомілки; і чого тільки коштує поджарая хрустка скоринка... Звучить так апетитно, як і виглядає!


Серед усіх численних способів її запікання особливо увагу заслуговує курка в лаваші. У процесі приготування верхня частина лаваша перетворюється в хрусткий чіпс, а на дні хліб просочується соками, вбирає аромат запеченої птиці. Приємно відривати шматочок лаваша і вмочати в отриманий соус. Смакота!


Інгредієнти


Курка
1 шт.

Приготування

  • 1Курицу натріть сіллю і перцем, за бажанням додайте улюблені спеції, соєвий соус або сметану. Залиште тушку маринуватися протягом години.
  • 2Помидоры і сир наріжте кубиками, покладіть всередину курки. Зашийте черевце нитками або закріпіть зубочистками.
  • 3Форму для запікання застелити фольгою. Помістіть в середину листи лаваша хрест на хрест, змастіть маслом.
  • 4Положите на лаваш курку і загорніть немов налисник, зверху застеліть блюдо листом фольги.
  • 5Отправьте курку в розігріту до 180 градусів духовку на 1-1,5 години в залежності від розміру птаха. За 10 хвилин до закінчення запікання фольгу слід зняти для отримання золотистого пригріву.


  • Дайте страві трохи охолонути, розрізати лаваш і подайте його до столу замість хліба. Таким же чином можна запекти курку в сирому тісті, відмінно підійде для такого випадку листкове дріжджове або прісне. Приємного апетиту! Не забудьте поділитися ідеєю з друзями.

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок