Помідори на зиму свіжі - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Веганські
Вегетаріанські
Заготовки
Овочі

Якщо ви шукаєте найпростіший спосіб закрутки помідорів на зиму, то він перед вами. Складається заготовка всього з двох інгредієнтів, робиться без оцту, цукру і солі. А виходять такі томати ароматними і на порядок смачніше тих, які продаються взимку в магазинах.


Залишається відкрити баночку, дістати апетитні яскраво-червоні шматочки, посолити, додати тонкі цибульні кільця і заправити салат майонезом або рослинним маслом. Дивно, наскільки смачними виходять такі домашні помідори. Як свіжі!

Рецепт розрахований на одну півлітрову банку.


Інгредієнти


Помідор
400 г

Приготування

  • 1Помидоры вимийте, дайте йому повністю висохнути.
  • 2Разрежьте кожен плід навпіл, видаліть зелений стрижень. Потім розріжте ще на дві або три частини залежно від величини.
  • 3Простерилизуйте банки і кришки. Розкладіть помідори в банки, залийте холодною кип'яченою водою.
  • 4Наберите в широку каструлю воду, застеліть дно складеної в 2-3 рази тканиною, помістіть в середину банки з кришками (закочувати поки не потрібно), поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Рівень води — по плічко банки.
  • 5Полулитровые банки кип'ятіть 10-15 хвилин, літрові — 15-20. Потім дістаньте їх і загорніть кришками. Переверніть і укутайте до охолодження.

  • Зберігайте закрутки в прохолодному місці. Такі помідори можна додавати в борщ, салати або приготувати з ними апетитну шакшуку. Обов'язково заготуйте помідори на зиму за цим рецептом, результат вас вразить!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок