Вірменський спас - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Супи

Настав час злегка розбавити ваш список улюблених перших страв. Навіть якщо в ньому більше 10 позицій, цей рецепт посуне кожну. Спас — вірменський кисломолочний суп. У себе на батьківщині він по праву вважається одним з найбільш корисних варіантів першого. У нас хворому варять бульйон, у них — спас.


не Дивно, що таким супом часто завершують рясні застілля. Досить з'їсти всього одну тарілку цієї страви, щоб і шлунок не страждав, і голова не паморочилася. Візьміть каструлю з товстим дном, купите все необхідне і готуйте. Будьте впевнені, сім'я з'їсть все до останньої краплі і буде просити добавки.


Інгредієнти


Мацоні
500 г

Приготування

  • 1Залейте крупу (дзавар) водою. Гарненько промийте її. Злийте воду. Висипте крупу в каструлю. Залийте водою. Закип'ятіть. Варіть, поки крупа не стане м'якою. Злийте воду.
  • 2Соедините яйце, сіль і борошно. Змішайте мацоні і сметану. Збийте всі інгредієнти до однорідної маси.
  • 3Пересыпьте крупу в молочну масу. Гарненько змішайте. Тепер розведіть 2 склянками холодної води.
  • 4Поставьте ємність з масою тушкуватися на невеликому вогні. Коли вона почне прогріватися, постійно помішуйте її віночком. Як тільки маса закипить, зробіть вогонь мінімальним. Варіть ще 20 хвилин. Не забувайте періодично помішувати.
  • 5Измельчите цибулю. Розігрійте топлене масло на сковороді. Додайте цибулю. Смажте до рум'яного кольору. Подрібніть зелень.
  • 6Разлейте суп по тарілках. Зверху полийте олією зі смаженою цибулею. Посипте зеленню. Пригощайте і пригощайтеся.

  • Вірмени подають і їдять його дуже гарячим. Але і холодним суп дуже смачний. Що стосується цибулі на топленому маслі — цей інгредієнт не є обов'язковим. Ви можете спробувати вірменський врятував з ним і без, дізнатися, який варіант вам подобається більше, і так і готувати далі. Поділіться рецептом на своїй сторінці — він припаде до смаку багатьом!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок