Пишні оладки на кефірі - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти

19 червня 2017 р. 399




Оладки на сніданок з кавою — ідеальний сніданок для мене. Тому ділюся самим смачним і класичним рецептом оладок. Оладки за цим рецептом виходять м'якими, а якщо смажити на рослинній олії, то оладки набувають легку хрустку скоринку. Такі оладки практично не солодкі, так як вони подаються в з'єднанні з солодким топпінгом. Це може бути мед, варення, карамель, морозиво, згущене молоко, курд, шоколадний соус і так далі. Доповнити оладки можна будь-якими ягодами, а можна їх їсти просто так, без всяких добавок.

Єдине чим відрізняються ці оладки від класичних — то це їх велика форма. Я люблю готувати велику стопку оладок, полити їх медом, а потім брати в руку більшу оладью і підбирати залишки меду, що спав вниз. Але це тісто для оладок є універсальним, з нього також можна готувати невеликі оладки.

На 7-8 великих оладок знадобиться:


Інгредієнти

  • Борошно пшеничне — 140 г (1 ст.)
  • Яйце — 1 шт.
  • Кефір — 200 г
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Ванільний цукор — 0,5 ч. л.
  • Сіль — щіпка
  • Сода — 1 ч. л.
  • Рослинне масло — 2 ст. л. в тісто для смаження

  • Покроковий рецепт приготування

    Яйце збивати пару хвилин разом з цукром і ванільним цукром до однорідності.




    Додати кефір у збиті яйця.

    Борошно з'єднати разом з содою і сіллю, перемішати віночком, наситивши сухі інгредієнти киснем.




    Борошно додавати поступово, одночасно збиваючи тісто міксером.




    Вийде досить густе тісто на оладки. З такого тіста легко буде формувати оладки.




    Залишити тісто на 10-15 хвилин для кращої взаємодії інгредієнтів між собою. За цей час, з-за реакції соди і кефіру, на поверхні тіста утворюються бульбашки, це нормально.

    Перед початком приготування оладок, в тісто додати 2 ст. л. рослинного масла без запаху і перемішати тісто ложкою.

    Сковороду злегка змастити олією і добре розігріти, щоб оладки не встигали розповзтися по сковороді.

    Намагайтеся виливати на сковороду однакову кількість тіста.




    Смажити на першій стороні 4-5 хвилини на середньому вогні, до появи дірочок. Такі дірочки означають, що всередині оладки вже оброблені температурою, залишилося тільки підсмажити їх на іншій стороні.




    Перевернути оладки з допомогою дерев'яної чи силіконової лопатки і смажити ще 1-2 хвилини.

    Оладки готові!





    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок