Шашлик з антрекота на кісточці

Страви з м'яса

Шашлик з антрекота на кісточці
Свинина2 кгЛук400 г
Майонез70 молПерець чорний мелений по смакові
Сіль по смаковіПриправа для шашлику2 ч. л.

Опис рецепта - Шашлик з антрекота на кісточці:

Шашлик приготовлений на вугіллях - це ціле мистецтво. А починається воно з вибору м'яса. М'ясо повинне бути молодим, краще купувати шийну частину й антрекот. Якщо ви не фахівець у виборі м'яса, то купите свинину, її сутужніше зіпсувати. Тому що при неправильному виборі яловичини, шашлик у результаті буде твердий, та й баранина теж не зможе вас порадувати своїм ніжним смаком. До того ж м'ясо для шашлику не повинне бути розмороженим або парним. Тому, щоб покуштувати наивкуснейший шашлик, познайомтеся з гарним м'ясником))) Другий важливий момент - не можна жарити м'ясо, якщо дрова ще горять, тільки на вугіллях. Як часто доводилося спостерігати таку картину, коли квапливі відпочиваючі обвуглюють м'ясо в полум'ї вогню. Дрова використовуйте фруктових дерев, у м'яса буде особливий аромат. І в жодному разі не беріть дрова хвойних порід. І про маринад. Тут хотілося б відзначити, що маринад може бути кожним, на ваш смак. Але не раджу додавати оцет. Він робить м'ясо м'якше, але в теж час перебиває його смак і робить сухим.


Крок 1:



Шашлик з антрекота на кісточці - готування

Для готування шашлику нам буде потрібно: антрекот на кісточці (свинина), лук, майонез, сіль, чорний мелений перець і приправа для шашлику.


Крок 2:



Шашлик з антрекота на кісточці - готування
Свинина2 кг
Лук400 г
Майонез70 мол
Перець чорний мелений по смакові
Сіль по смакові
Приправа для шашлику2 ч. л.

М'ясо складете в каструльку. У жодному разі не використовуйте алюмінієвий посуд Посолите, поперчите, додайте шашликову приправу (вона продається в магазині) і лук, який попередньо потрібно почистити, помити й довільно порізати великими шматочками. Так само додайте майонез і всі добре перемішайте. Залишіть маринуватися в прохолодному місці на 6 ч. Періодично перемішуйте м'ясо. За 6 ч. маринування, приблизно 2-3 рази.


Крок 3:



Шашлик з антрекота на кісточці - готування

Коли м'ясо буде готове, розведіть вогонь.


Крок 4:



Шашлик з антрекота на кісточці - готування

Поки багаття горить, одягніть м'ясо на шампури. Якщо вам зручніше жарити в барбекюшнице, то використовуйте її.


Крок 5:



Шашлик з антрекота на кісточці - готування

От так повинні перегоріти дрова. Жар виходить від них досить сильний.


Крок 6:



Шашлик з антрекота на кісточці - готування

Поставте на мангал шампури з м'ясом. Відстань між вугіллями й м'ясом повинне бути не менше 10 див. Інакше м'ясо буде занадто швидко засмажуватися зверху, а усередині залишиться сирим.


Крок 7:



Шашлик з антрекота на кісточці - готування

Стежите за вугіллями, щоб не з'являлися мови полум'я. У тих місцях, де вони спалахують, просто бризніть водою із пляшки. І періодично перевертайте м'ясо, щоб воно рівномірно зажарилося з усіх боків.


Крок 8:



Шашлик з антрекота на кісточці - готування

Ну от, це саме та стадія підсмажування, коли воно придбало рівномірний рум'янець і прожарилося усередині.


Крок 9:



Шашлик з антрекота на кісточці - готування

Посипте готовий шашлик кільцями маринованого лука й зеленню. І не забудьте про шашликовий соус http://www.patee.ru/recipes/sauces/view/?id=233079 Рецепт соусу тут.


Крок 10:



Шашлик з антрекота на кісточці - готування

Пригощайтеся, мої дорогі Він обалденный, просто тане в роті


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок