Рагу з квасолею - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Гарніри
Овочі

Часто буває так, що самі смачні страви виходять із звичних продуктів. Зовсім не обов'язково витрачатися, щоб приготувати справді відмінний вечеря. Головна порада — правильно поєднувати продукти, додаючи соуси і спеції, які надають родзинку. Ось, здавалося б, хіба можна приготувати що-то дійсно приголомшливе з квасолі? Як виявилося, дуже навіть можна!


Тушкована квасоля з томатним соусом — смачний і корисний гарнір, насичений рослинним білком і клітковиною. Це просто ідеальне доповнення до м'яса замість картоплі, гречки або рису. До того ж таку їжу можна вважати повноцінним стравою. Це щось новеньке, що ви точно захочете приготувати.


Інгредієнти


Червона квасоля
1 скл.

Приготування

  • 1Переберите квасоля промийте її під проточною водою. Обов'язково залийте її холодною водою і відправте в холодильник приблизно на 6 годин. Саме стільки часу потрібно для замочування. А ще краще відправити її в холодильник на всю ніч.
  • 2Слейте воду. Пересипте квасоля в каструлю, залийте свіжою водою і поставте варитися. Не накривайте каструлю кришкою. Відкиньте зварені боби на друшляк, пересипте в іншу ємність і накрийте її.
  • 3Очистите цибулю і наріжте його соломкою.
  • 4Разогрейте на сковороді оливкове масло. Надішліть нарізаний овоч обсмажуватися до золотистого кольору. Часто помішуйте для рівномірної прожарювання.
  • 5Слейте з квасолі залишки води і, коли цибуля підсмажиться, додайте до нього відварені боби і дрібно нарізаний часник. Добре посоліть і поперчіть всі інгредієнти. Смажте всі протягом 2 хвилин. Не забувайте постійно помішувати.
  • 6Ошпарьте окропом томати. Зніміть з овочів шкірку і видаліть насіння. Подрібніть м'якоть з допомогою блендера.
  • 7Залейте готовим пюре з томатів квасоля і цибулю. Додайте до інгредієнтів цукор і мелених мускатний горіх. Ще раз перемішайте масу. Коли вона закипить, зменшіть вогонь і накрийте сковороду кришкою.
  • 8Тушите страву на повільному вогні протягом 20 хвилин. Щоб воно було смачним, переконайтеся, що соус не вирує, а слабо кипить.
  • 9Снимите кришку зі сковороди і збільште вогонь. Тепер консистенцію страви вибираєте ви: це може бути як густий суп, так і рагу. У будь-якому випадку, потрібно почекати, поки зайва волога википить. Коли страва готова, дрібно наріжте кріп, присипте квасоля зеленню і подавайте до столу.

  • У випадку, коли у вас просто не знайшлося червоної квасолі, ви цілком можете вибрати будь-який інший сорт. Але обов'язково переконайтеся, що квасоля залишиться цілою після варіння. І ще одне: не вибирайте для страви дуже дрібне насіння. Кращий варіант — довгасті. Якщо страва з квасолі — те, чим ви любите урізноманітнити меню вечері, цей рецепт доведеться вам за смаком. Та і вашим друзям теж. Поділіться посиланням!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок