Пісна коврижка - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Вегетаріанські
Випічка
Десерти

У готуванні можна орієнтуватися на смак, ціну, користь і інші категорії, але дуже рідко вдається приготувати щось таке, що і настрій підніме, і здоров'ю допоможе, і готується в два рахунки. У «Зі Смаком» є рецепт пряників, який ідеальний, з якого боку на нього не подивись.


Історія цієї унікальної випічки сягає корінням у часи Русі, коли ковригами називали великі буханця хліба. Від цього слова і походить назва пряники, адже це щось середнє між пряником і хлібом.

Не так часто доводиться готувати тісто без яєць, а якщо ще й без масла та молочних продуктів? Рецепт пісного тесту тим і простий, що в ньому є тільки найнеобхідніше, але смак у світі виходить незвичайний. Переконайтеся в цьому самі!


Інгредієнти


Вода
250 г

Приготування

  • 1Смешайте в каструлі воду, цукор, мед, рослинне масло і поставте суміш нагріватися на повільному вогні, поки цукор не розчиниться.
  • 2Смешайте в мисці борошно, какао, розпушувач і корицю. Влийте цукрову суміш у миску і добре перемішайте. Як тільки маса стане однорідною, додайте горіхи, родзинки і знову все перемішайте.
  • 3Выложите тісто на змащене деко і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин.

  • Тепер ви знаєте, що навіть без базових інгредієнтів може вийти смачна пісна випічка. З цього рецепту легко виключити цукор, замінивши його медом. Рекомендуємо додати трохи коріандру і поекспериментувати з різними сухофруктами. З таких коржів іноді складають торти з перетертими ягодами, що повністю відповідає кулінарним традиціям, пов'язаних з пряники. Таке ласощі цілком можна їсти під час посту.

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок