Курка
Приготувати шедевр і не забруднити при цьому зайвої посуду — окремий вид кулінарної майстерності. Деякі речі можна зробити тільки вдома, і саме таким рецептом хоче поділитися з вами редакція «Зі Смаком».
Якщо у вас залишився тетрапак з-під молока або соку, не поспішайте його викидати! Він стане в нагоді вам для приготування самого простого курячого рулету з усіх. Ви можете приготувати рулет із курячих стегенець, а можете використовувати філе, просто стежте за пропорціями — вам знадобиться не менше одного кілограма м'яса.
Принадність рулету в тетрапаку полягає в тому, що упаковка надає ідеальну форму і легко знімається. Не варто турбуватися про шкідливі речовини, так як зсередини вона абсолютно екологічний.
Інгредієнти
Курка
1 кг Приготування
1Снимите з курячих стегенець шкірку і відокремте м'ясо від кісток. Крупно порубаєте його. Приберіть з шкірки зайвий жир, наріжте і додайте до м'яса.2Поперчите, посоліть, додайте хмелі-сунелі, сушений імбир і коньяк. Перемішайте і залиште маринуватися на годину.3Добавьте желатин і добре перемішайте. Тепер перекладіть м'ясо в тетрапак, добре утрамбуйте і накрийте зверху кришечкою.4Застелите високу каструлю чистою ганчірочкою або марлею. Поставте всередину тетрапак каструлю і залийте водою до верху тетрапак. Накрийте зверху іншою каструлею або кришкою і варіть півтори години.5Достаньте тетрапак з води, поставте на кришку прес (наприклад, баночку з водою) і дайте охолонути. Потім приберіть на кілька годин в холодильник. Після цього рулет буде готовий! За ціною таке блюдо таке ж, як палиця якісної ковбаси, але за кількістю і смаком рулет з курки дасть фору багатьом виробникам. Якщо вам набридне класичний варіант, спробуйте додати до м'яса нарізану чорнослив або відварені курячі шлунки. А якщо хочете дієтичний варіант, виключіть з інгредієнтів курячу шкірку. Залишайтеся з нами, дізнавайтеся нові рецепти і діліться ними з друзями!