Суп піті - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


М'ясо
Супи

Піті — візитна картка азербайджанської кухні, чудовий суп, який хочеться готувати на обід кожен день! Це блюдо відоме у вірменській кухні під назвою «путук», але отримало найбільше поширення в азербайджанській кухні як один з основних видів національних перших страв.


Оригінальний піті готують у глиняних горщиках в печі, додають каштани і шафран. На жаль, такі інгредієнти важко знайти в найближчому супермаркеті, тому ми замінили їх на картоплю і куркуму. Отже, беремо горщик об'ємом 1,5–2 л і починаємо чаклувати!


Інгредієнти


Вода
1 л

Приготування

  • 1Предварительно замочити нут в воді і залиште на ніч, потім промийте.
  • 2В горщик покладіть дрібно нарізану цибулю, шматочки м'яса, нут, аличу, залийте 0,5 л окропу і щільно закрийте кришкою. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
  • 3Картофель очистіть, наріжте великими шматочками, викладіть в горщик, зверху покладіть нарізану кільцями помідори, посоліть, додайте перець, влийте воду, що залишилася, попередньо довівши її до кипіння.
  • 4Верните горщик в духовку ще на півтори години, потім додайте подрібнену зелень петрушки, кінзи і куркуму, поверніть суп в духовку на 3-5 хвилин. Готово!

  • Ароматний суп в горщиках краще готувати з запасом: хоч і ситне блюдо, але його неперевершений смак змусить попросити добавки! Цей рецепт точно варто зберегти в закладках.

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок