Плацинди з гарбузом - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Випічка
Дитячі страви

чи не в кожній національній кухні знайдеться свій рецепт смажених коржів з начинкою. Звичайно ж, зі своїм унікальним назвою. В Молдові — це плацинди. Приготувати їх можна з прісного, дріжджового або листкового тіста. В якості начинки може бути картопля, бринза, сир із зеленню. Але на цей раз «Зі Смаком» пропонує приготувати плацинди з гарбузом. Повірте, це дуже смачно!


У смажених коржиках гарбуз незрівнянна, в такому вигляді її полюблять навіть противники цього овоча. Гарбуз заграє новими відтінками смаку, якщо полити її корицею, кардамоном або підмішати до начинки трохи шоколадних крихт.


Інгредієнти


Пшеничне борошно
700 г

Приготування

  • 1В сотейнику кефір змішайте з молоком, додайте 1 ч. л. цукру і дрібку солі. Поставте ємність на вогонь і злегка підігрійте вміст. Просійте борошно, додайте сухі дріжджі. Зробіть в борошні поглиблення і акуратно влийте підігріту кефірну суміш, замісити досить круте еластичне тісто. Накрийте плівкою, відставте на 30 хвилин.
  • 2Очищенную від шкірки і насіння, м'якоть гарбуза натерти на тертці з великими отворами. Додайте цукор, перемішайте.
  • 3Подошедшее обімніть тісто, скачайте в ковбаску, яку потім наріжте на шматочки, як на пиріжки. Кожен шматочок розкачати в тонкий корж. Викладіть 2-3 ст. л. начинки на корж, краю підверніть конвертиком, як показано на фото.
  • 4В сковороді розтопити шматочок вершкового масла, додайте масло, викладіть корж швом вниз, підсмажте під кришкою до рум'яної скоринки, після переверніть і підрум'яньте з іншого боку.

  • Готові коржі складіть стопкою, так вони довше збережуться теплими. Молдавські плацинди смачні в будь-якому вигляді, подавайте їх з кефіром, молоком або чаєм. Пригостіть коржами друзів, а рецепт вони самі попросять!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок