Кукурудзяна каша на молоці - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Гарніри

Тільки уявіть собі поєднання кукурудзи і відмінного розсільного сиру. Напевно вже захотілося скуштувати страву, в якому поєднані ці продукти. У такому випадку варто заглянути на сторінку з грузинською кухнею.


В Грузії прийнято пригощати дорогих гостей поживними кукурудзяними кашами з сирно-вершковим відтінком. Існують кілька видів таких страв: гомі, эларжди або чемква. Про останню вам сьогодні і повідає «Зі Смаком».

Кухарі радять готувати чемкву з молодим імеретинським сиром, але його не так просто знайти в найближчому магазині. Передбачаючи запитання нашого читача, відповімо, що замінити вказаний сир можна будь-яким ропні, підійдуть сулугуні, чанах, адигейський або моцарелла.


Інгредієнти


Імеретинський сир
400 г

Приготування

  • 1Вскипятите молоко, зменшіть вогонь до мінімуму. Сир натріть на крупній тертці і додайте в молоко. Постійно помішуючи, доведіть масу до однорідної консистенції — дайте сиру повністю розплавитися.
  • 2Постепенно всипте борошно і варіть кашу ще 10-15 хвилин до готовності. Солити чемкву слід з обережністю, так як сир сам по собі солоний.

  • Дайте каші трохи постояти і подавайте в якості другої страви з соусом баже. Приємного апетиту! Якщо рецепт вам сподобався, не забудьте зберегти його в закладках.

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок