Яловичина по-бургундськи - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти


Відео
М'ясо

Рецепт яловичини по-бургундськи прийшов до нас із Франції. Цей традиційний рецепт допомагає зробити жорстке м'ясо неймовірно ніжним і смачним за допомогою звичайного червоного вина.


Також для приготування цього французького страви вам знадобляться овочі: цибулю, моркву і гриби. І багато спецій, які підкреслять смак м'яса і додадуть йому вишуканості.


Інгредієнти


Яловичина
1 кг

Приготування

  • 1Говядину промийте і наріжте великими шматками. Очистіть і наріжте півкільцями ріпчасту цибулю. Роздушіть часник. Складіть їх в глибоку миску, додайте гілочки петрушки, лавровий лист, чебрець, перець горошком і залийте все вином. Надішліть м'ясо в холодильник на ніч або на добу, щоб воно гарненько добре просочилося.
  • 2Обжарьте на розпеченій сковороді на рослинному маслі дрібно нарізаний бекон до золотистої скоринки. Відкладіть його вбік.
  • 3Мясо вийміть з маринаду, обсушити паперовим рушником. Обсмажте до коричневої скоринки на тому ж маслі, в якому смажився бекон. Додайте борошно і залиште ще на хвилинку.
  • 4Достаньте м'ясо зі сковороди і перекладіть в каструлю або глибокий сотейник. Процідіть маринад і залити ним м'ясо. Додайте бекон і поставте м'ясо на повільний вогонь.
  • 5Через півтори години розігрійте сковороду і на суміші оливкової і вершкового масла обсмажте нарізану моркву до золотистої скоринки. Додайте моркву до м'яса і тушкуйте ще близько 20 хвилин.
  • 6На тому ж маслі обсмажте очищений цілий цибулю-шалот і додайте до м'яса. Після тушкуйте ще 20 хвилин.
  • 7Разрежьте печериці на половинки і обсмажте їх на тій же сковороді. Додайте до м'яса. Додайте сіль і перець за смаком і залиште гаситися ще на 25 хвилин.


  • Повірте, спробувавши приготувати яловичину по-бургундськи, ви більше не захочете готувати м'ясо по-іншому!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок