М'ясо
Багато народи цінують баранину і використовують її для приготування традиційних страв. Це м'ясо багате залізом, білком, що містить менше холестерину, ніж яловичина, тому воно корисне всім, хто піклується про здоров'я. Крім того, при готуванні баранина виходить дуже ароматною і соковитою. Підкреслити виключно багатий смак цього м'яса допомагають спеції. Особливо вдало з бараниною поєднуються кислі соуси.
Традиційно з баранини готують шурпу, бешбармак, плов, шашлик, манти. Можна запекти м'ясо в духовці, воно вийде дуже апетитним, соковитим і ніжним.
Це блюдо буде в центрі уваги на будь-якому сімейному застілля. М'ясо гармонійно поєднується з травами і лимонним соком. Мед, який теж присутній в цьому рецепті, допоможе розкрити аромат розмарину і додасть страві пряний, солодкуватий присмак.
Інгредієнти
Баранина
2 кг Приготування
1Перед приготуванням переконайтеся, що м'ясо нагрілося до кімнатної температури. Розігрійте духовку до 200 градусів.2Натрите баранину сумішшю з лимонного соку, подрібненого часнику і розмарину. Посипте сіллю і перцем за смаком. Покладіть баранину в глибоку сковороду.3Отправьте м'ясо в духовку запікатися на півгодини. Потім зменшіть температуру до 170 градусів і готуйте м'ясо ще годину.4Дайте м'яса охолонути 15 хвилин.5В сковороду, де готувалася баранина, відправте нарізану цибулю, влийте бульйон і вино. Тепер з допомогою лопатки можна легко зішкребти залишки жиру і соку, які виділилися при запіканні м'яса. Зміщайте їх з бульйоном і вином, додайте мед, щоб згустити соус.6Готовьте соус ще пару хвилин на середньому вогні, помішуючи.7Перед подачею процідіть отриманий соус, полийте їм м'ясо і прикрасьте блюдо гілочками розмарину. М'ясо, запечене в духовці, відмінно поєднується з картоплею. Візьміть на замітку цей рецепт і не забудьте розповісти про нього друзям!